Julkkikset

Pelottavan moni Sami Kurosen, 48, ikätoveri menehtyi samoihin aikoihin – ”Havahduin siihen, että lähtö voi tulla milloin tahansa”

Juontaja Sami Kuronen teki listan asioista, jotka haluaa kokea ennen kuolemaa. Yksi tärkeä haave liittyy musiikkiin.

Teksti:
Riikka Heinonen 
Kuvat:
Om-Arkisto, Sami Kurosen Kotialbumi / Lars Johnson

Sami Kuronen tekee musiikkia omaksi ilokseen.

Juontaja Sami Kuronen teki listan asioista, jotka haluaa kokea ennen kuolemaa. Yksi tärkeä haave liittyy musiikkiin.

”Tämä kuva muistuttaa ajasta ennen koronapandemiaa, jolloin saatoin huolettomasti painella rantasandaaleissa kuumaa hiekkatietä toisella puolella maapalloa. Kuva on otettu vuonna 2017 Thaimaassa, jossa olimme kuvaamassa neljättä kautta Temptation Island Suomi -ohjelmaan. Akustinen kitara kädessä ja aurinkolasit silmillä näytän siltä kuin olisin matkalla rokkikeikalle esiintymään.

Sami Kuronen 
 – Musisointi on ollut teinipojasta asti lähellä sydäntäni.

Nuorempana haaveilin muusikon urasta, vaikken ollut erityisen taitava soittaja. Musiikki on minulle yksi tärkeimmistä tavoista käsitellä tunteitani, oli kyse suruissa rypemisestä tai lisäpotkun ja voiman hakemisesta. Kuva muistuttaa nuoruuden unelmasta, joka ei missään vaiheessa ole sammunut kokonaan. Olen kulkenut toiseen suuntaan, mutta olisi hienoa päästä joskus vielä treenikämpälle ja miksei keikoillekin oman bändin kanssa.

”Tein listan asioista, jotka täytyy kokea ennen kuolemaa”

Kuvanottohetkellä olimme ottamassa Temptation Islandin promokuvia. Hassuttelimme kuvaaja Lars Johnsonin kanssa ja otimme samalla muutamia rokkikuvia. Kuvausjaksomme Thaimaassa oli juuri päättymässä. Tunnelma oli haikea.

Työryhmämme oli tiivis, ja kuvauspaikasta muodostui ”kesämökkimme”. Aina kun näen kuvan, minulle tulee lämmin fiilis mökkireissuistamme. Ohjelma on ollut minulle merkityksellinen, sillä kymmenen vuoden aikana se on muokannut eniten henkilöbrändiäni. Ihmiset tunnistavat minut ennen kaikkea siitä.

Kuvanoton aikoihin monia ikäisiäni tuttavia oli lyhyen ajan sisällä lähtenyt saappaat jalassa yläkerran orkesteriin. Se havahdutti tajuamaan, että täältä voi tulla lähtö milloin tahansa. Tein 50 kohdan listan asioista, jotka haluan kokea ennen kuolemaa. Listalla oli helposti toteutettavia asioita, kuten verenluovutus, sekä enemmän panostusta vaativia, kuten pyhiinvaellusmatka Los Angelesiin Sunset Boulevardin rokkikuppiloihin.

Muusikon urasta en ole haaveillut vakavissani enää aikuisiällä. Yksi unelma olisi kuitenkin päästä julkaisemaan edes yksi täysin oma biisi, joko omalla nimelläni tai jonkun oikean artistin esittämänä.”

X