Ruoka

Sami Kurosen mehevä kanapasta syntyy vartissa – nämä kaksi helppoa reseptiä ovat hänen kiireisen arkensa pelastus

Kun radio- ja tv-juontaja Sami Kuronen haluaa tehdä herkullista, nopeaa ja terveellistä arkiruokaa, kaksi ohjetta on ylitse muiden: mehevä kanapasta ja lohi limettikastikkeen kera.
16.9.2019 Teksti: Sari Hannikainen Kuvat: Niclas Mäkelä

Radio- ja tv-juontaja Sami Kuroselta ilmestyi tänä syksynä ensimmäinen keittokirja Elämäni reseptit. Ruoanlaittoa harrastava Sami tekee kotiruokaa harva se päivä. Usein pöydässä on hänen 10-vuotias tyttärensä.

– Ruoan pitää olla nopeaa, helppoa ja terveellistä, muun muassa Radio Suomipopilla Popstudiota ja Nelosella Temptation Island Suomea juontava Sami kertoo.

– Viimeiset pari vuotta olen pyrkinyt pitämään kuntoilukärpäsestä kiinni ja kiinnittämään syömisessä huomiota siihen, että teen arkisin terveellisiä valintoja.

Viikonloppuisin Sami antaa itselleen luvan nautiskella vapaammin.

– Silloin voin ottaa ruoan kanssa hyvällä omalla tunnolla viiniä ja aterian päätteeksi jälkkäriä. Kun arkiruokailu on säännöllistä ja terveellistä, se mahdollistaa viikonloppuherkuttelun.

Tässä Samin helpot ja herkulliset arkiruokasuosikit. Molemmat ateriat toimivat niin lounaana kuin illallisenakin.

Mehevä kanapasta Samin tapaan

Valmistusaika: 15 minuuttia | Vaikeustaso: Helppo

pastaa
250–400 grammaa kanasuikaleita
1 sipuli
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1 purkki valmiiksi maustettua créme fraîchea (esimerkiksi valkosipuli & yrtit)
parmesaania
vihersalaattia

”Teen tätä ruokaa usein kotona itselleni ja tyttärelleni: se on nopeasti valmistuva ja suorastaan törkeän herkullinen.

Keitä haluamasi määrä pastaa (noin 80 grammaa per syöjä).

Pastan keittyessä pilko sipuli, laita pannulle ja ruskista kevyesti. Ota sipulit pois pannulta ja paista kanasuikaleet. Kun kana on kypsää, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon sipulit ja purkillinen valmiiksi maustettua créme fraîchea. Itse pidän valkosipulilla ja yrteillä maustetusta. Sekoita kastikkeeksi.

Valuta valmis pasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Pyöräytä seos hyvin ympäri. Lisää päälle parmesaania ja halutessasi jotakin vihreää, esimerkiksi rucolaa.

Ohje on kahdelle, joten jos teet ruokaa isommalle joukolle, kannattaa lisätä créme fraîchen määrää, esimerkiksi neljälle hengelle laittaisin 2 purkillista.”

Savulohta limettikastikkeella Samin tapaan

Valmistusaika: 20 minuuttia | Vaikeustaso: Helppo

lämminsavulohta
perunoita
1 prk kermaviiliä
1 limetti
sokeria
mustapippuria
tilliä
kasviksia
silliä

”Tämä nopea, helppo ja äärimmäisen herkullinen ateria on yksi minun ja tyttäreni arkiruokasuosikkeja. Tarvitset ateriaa varten valmista lämminsavulohta. Itse suosin kaupan tuoretiskiä, jos ei ole aikaa savustaa itse.

Keitä perunat, tee sillä välin kermaviilikastike: raasta limetin kuorta kermaviilin ja purista mehut mukaan. Lisää ripaus sokeria sekä mustapippuria ja tilliä. Maistele kastiketta tehdessäsi, niin saat siitä haluamasi makuisen. Jos pidät hapokkaasta kastikkeesta, käytä limettiä reilusti.

Tee oheen raikas salaatti haluamistasi kasviksista. Kun perunat ovat kypsyneet, kokoa lautaselle lohta, perunoita, salaattia, silliä ja kermaviilikastiketta.”

Lue myös

Suosittelemme