Julkkikset

Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi ja Maurizio Pratesi eroavat: ”Jatkamme yhteistä matkaa ihanan poikamme vanhempina”

Emilia Vuorisalmi ja Maurizio Pratesi ovat päättäneet erota. Vuonna 2017 tutustunut pari koki pikavauhtia salamarakkauden, raskauden ja vauvavuoden haasteet.

Teksti:
Kia Toivanen
Kuvat:
Paula Kukkonen

Emilia Vuorisalmi tapasi Maurizion ensi kertaa keväällä 2017.

Emilia Vuorisalmi ja Maurizio Pratesi ovat päättäneet erota. Vuonna 2017 tutustunut pari koki pikavauhtia salamarakkauden, raskauden ja vauvavuoden haasteet.

Rakkaustohtorina tunnettu Emilia Vuorisalmi, 40, ja Maurizio Pratesi, 44, ovat päättäneet erota. Emilia kertoo asiasta Instagram-tilillään.

”Haluamme Maurizion kanssa ilmoittaa, että olemme perusteellisen harkinnan jälkeen päättäneet erota”, Emilia kirjoittaa.

”Jatkamme yhteistä matkaa ihanan poikamme vanhempina. Emme tule kommentoimaan eroa nyt emmekä myöhemmin millään tavoin. Kiitos kaikesta tuesta ja ymmärryksestä.”

Salamarakkaus vaihtui vauva-arkeen

Emilian ja Maurizion suhde eteni nopeasti. Pari tapasi toisensa keväällä 2017, ja pian Emilia tuli raskaaksi. Parin poikalapsi syntyi helmikuussa 2018.

Ensimmäisen vauvavuoden rankkuus yllätti ja asetti parisuhteelle uudenlaisia haasteita, Emilia kertoi  Annan haastattelussa helmikuussa 2019.

– Kyllä meilläkin on omat riitamme, koska suhteemme on niin uusi. Opettelen vasta tuntemaan puolisoani. Välillä olemme tosi väsyneitä, Emilia kuvaili tuolloin.

Emilia julkaisi hiljattain ensimmäisen verkkokurssinsa, joka kantaa nimeä Toivu sydänsurusta. Toukokuussa hän kertoi Annalle, että aiemmat sydänsurut ovat opettaneet hänelle paljon.

– Sydänsurut pakottivat minut oikeasti pysähtymään ja miettimään, kuka olen ja mitä haluan, mitkä asiat tekevät minut onnelliseksi ja mitkä ovat ne pienet askeleet, joita minun pitää arjessa alkaa ottaa, jotta pääsen tasapainoon, hän totesi tuolloin.

– Toivottavasti ero opettaa aina jotain. Koen, että kivut, joita sydänsuruissa käy läpi, ovat tosi suuri voimavara. Kun pysähtyy ja kuuntelee kipua, on mahdollista ymmärtää, mitkä muutokset omassa elämässä on tehtävä.

Lue myös: Pienen vauvan saanut Emilia Vuorisalmi: Ajattelin pitkään, että yksi lapsi riittää

Lähde: Emilian Instagram-tili

X