Julkkikset

Sairauslomalla oleva Touko Aalto ja Iris Flinkkilä ovat panostaneet parisuhteeseen: ”Olemme tehneet yhteisiä metsä- ja luontoretkiä”

Vihreiden kansanedustaja ja ex-puheenjohtaja Touko Aalto palaa sairauslomalta eduskuntatöiden pariin tammikuussa.
7.12.2018 Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Syyskuusta asti sairauslomalla uupumuksen takia ollut vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto, 34, saapui Linnan juhliin yhdessä avopuolisonsa Iris Flinkkilän kanssa.

– Sairasloma on näkynyt siinä, että Touko on viettänyt aikaa kotikaupungissaan Jyväskylässä, kun taas minä olen ollut töiden takia Helsingin asunnollamme. Toisaalta olen myös käynyt paljon Jyväskylässä. Olemme tehneet muun muassa yhteisiä metsä- ja luontoretkiä. Sellaiselle on ollut enemmän aikaa kuin tavallisessa arjessa, Iris kertoo.

Touko Aalto ja Iris Flinkkilä

– 50-luvulta peräisin oleva pukuni on löytö Play it again Sam -vintageliikkeestä, Iris Flinkkilä kertoo.

Iriksen mukaan Touko on ollut sairaslomallaankin huomioiva ja avulias puoliso. Hän on ylpeä myös siitä, että Touko on puhunut avoimesti uupumuksestaan julkisuudessa. Iris on itsekin kertonut Instagram-sivuillaan sairastavansa kaksisuuntaista mielialanhäiriötä.

–Toukohan passaa ja huomioi minua muutenkin enemmän kuin minä häntä, eikä asetelma ole sairaslomallakaan muuttunut. Totta kai olen ollut Toukosta huolissani, mutta luotan häneen ihmisenä todella paljon. Minusta on äärimmäisen hienoa, että hän on uskaltanut kertoa mielenterveysasioista avoimesti julkisuudessa. Olisin paljon enemmän huolissani uupuneesta poliitikosta, joka ei uskaltaisi puhua, Iris sanoo.

”Tavoitteeni on asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa”

Touko Aalto kertoo vointinsa olevan tällä hetkellä hyvä. Hän suunnittelee jo takaisin töihin paluuta.

– Tarkoitukseni on palata asteittain töiden pariin. Olen aloittanut jo työni Jyväskylän kaupunginvaltuustossa ja monikulttuurisuuskeskuksessa. Eduskunnassa aloitan taas tammikuun alussa, kun muutkin kansanedustajat palaavat joulutauolta. Tavoitteeni on asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa, mutta kuuntelen sen suhteen tietysti kuntoani ja terveyttäni, Touko kertoo.

Touko Aalto ja Iris Flinkkilä

Touko Aallon tavoitteena on asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Kämpille, mutta ei Kämppiin

Linnan juhlien ympäristöteema oli pariskunnalle hyvin mieleinen, ja Iriksen yllä nähtiin kierrätyspuku.

– 50-luvulta peräisin oleva pukuni on löytö Play it again Sam -vintageliikkeestä Arja Könösen valikoimista. Hän oli pitänyt pukua piilossa monta vuotta ja miettinyt, että ehkä jonain päivänä se pääsee Linnaan. Satuin olemaan oikeankokoinen pukuun, Iiris paljastaa.

Pariskunta suunnitteli viettävänsä iltaa rauhallisissa merkeissä. Toukon mukaan jatkot jäävät heidän osaltaan väliin.

– Juon seuraavaksi kupin kahvia, ja sitten pyydän, jos Iris lähtisi kanssani tanssimaan. Emme lähde jatkoille Kämppiin, vaan kämpille kotiin.

Lue kaikki vuoden 2018 Linnan juhlista täältä!

Kuka oli vuoden 2018 Linnan juhlien kuningatar? Äänestä ja voita Kalevala Korun upea 1295 euron arvoinen Suojassa-riipus!

Linnan juhlien kuningatar

Kuka loisti tänä vuonna Linnan juhlissa? Äänestä illan kauneinta pukua täällä ja voita Kalevala Korun 14 karaatin kullasta valmistettu upea kaulakoru.

Suosittelemme