Ihmiset

95-vuotiaan prinssi Philipin hurja työtahti – edustaa ahkerammin kuin William ja Kate

Kuningatar Elisabetin puoliso, prinssi Philip, ei ole hidastanut työtahtiaaan vanhoilla päivillään. Hän työskenteli viime vuonna lähes kaksi kertaa enemmän kuin herttuatar Catherine, 34.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Bulls P

Prinssi Philip saapui uuden vuoden jumalanpalvekseen ilman kuningatar Elisabetia, joka on kärsinyt sairastelusta.

Kuningatar Elisabetin puoliso, prinssi Philip, ei ole hidastanut työtahtiaaan vanhoilla päivillään. Hän työskenteli viime vuonna lähes kaksi kertaa enemmän kuin herttuatar Catherine, 34.

Prinssi Philipiä ei ikä paina tai eläköityminen kiinnosta.

Telegraph-lehden mukaan 95-vuotiaalla Edinburgin herttualla oli viime vuonna 110 virallista edustuspäivää. Hänellä oli siis jokin edustustehtävä miltei joka kolmas päivä.

Prinssin edustuspäivien määrä oli lähes kaksi kertaa suurempi kuin häntä 60 vuotta nuoremmalla Cambridgen herttuattarella Catherinella, 34, joka edusti vain 63 päivänä. Philip pesi päivien määrässä myös prinssi Williamin, 34, ja prinssi Harryn, 32, jotka viettivät 80 ja 86 päivää edustustehtävien parissa.

Prinssi Philip on jo vuodesta 2009 lähtien hallinnut pisimpään työskennelleen kuninkaan tai kuningattaren puolison titteliä. Virallisten kuninkaallisen tehtäviensä lisäksi hän toimii noin 800 järjestössä suojelijana tai johtajana. Philipin erityisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat tieteellinen ja teknologinen tutkimus, ympäristönsuojelu ja liikunnan edistäminen.

Vanhat työskentelevät ahkerammin kuin nuoret

Kaikista ahkerimpia työmyyriä viime vuonna olivat kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin lapset: Anne, Charles, Edward ja Andrew.

Uutterana työntekijänä tunnetun prinsessa Annen, 66, vuosi oli kiireisin: hän edusti hovia yhteensä 179 päivänä. Annen työetiikka perustuu hänen periaatteeseensa, jonka mukaan jokaisen kuninkaallisen perheen jäsenen tulee ansaita elantonsa.

Annen jälkeen seuraavaksi ahkerin oli prinssi Charles, 68, jolle työpäiviä kertyi 139. Prinssi Edward, 52, työskenteli 118 ja prinssi Andrew, 56, yhteensä 112 päivää.

90-vuotiaalle kuningatar Elisabetille, jonka terveys on viime aikoina reistaillut, edustuspäiviä kertyi 80 – yhtä paljon kuin prinssi Williamille.

William ja Kate ensi vuonna työteliäämpiä?

Nuoret kuninkaalliset, erityisesti prinssi William ja herttuatar Catherine, ovat saaneet kritiikkiä vähäisistä edustuspäivistään.

William on puolustanut vähäistä osallistumistaan sillä, että hän toimii osa-aikaisesti lääkintähelikopterin lentäjänä. Kate puolestaan on korostanut, että hänen prioriteettinaan on tällä hetkellä 3-vuotiaasta prinssi Georgesta ja alle 2-vuotiaasta prinsessa Charlottesta huolehtiminen.

Tänä vuonna pariskuntaa saatetaan kuitenkin nähdä aiempaa useammin virallisissa tehtävissä, sillä William on päättänyt luopua lentäjän työstä ottaakseen kuninkaallisista tehtävistä suuremman vastuun. William, Kate, George ja Charlotte myös jättävät Anmer Hallin kotinsa Norfolkissa ja muuttavat Kensingtonin palatsiin Lontooseen.

Työn määrä tulee tulevaisuudessa lisääntymään myös siksi, koska kuningatar on alkanut vähitellen jakaa työtaakkaansa nuoremmalle sukupolvelle. Juuri ennen joulua kuningatar luopui suojelijan tehtävästään 25 eri järjestössä, joista vastuu siirrettiin muun muassa Williamille, Katelle ja Harrylle.

Lähteet: Daily Mail, Good Housekeeping, Royal.ukTelegraph

Lue myös:

Paljastuksia Brittihovista: Kuningatar Elisabetilla lämpimät välit Kate Middletoniin – Toisin kuin Dianaan aikoinaan. Katso videot!

Prinssi Harryn kuuma suhde: Rakastui Hollywood-tähteen

5 vuotta Katen ja Williamin unelmahäistä – Minne suursuosio katosi?

Älä missaa! Brittihoviin kurkistava The Crown on historian kallein Netflix-sarja

X