Ihmiset

Hanna Gullichsen: ”Karitsaloota on maanantain lohturuoka”

Teksti:
Anna.fi

Hanna Gullichsen, 34, ja hänen ravintoloitsijamiehensä Alexander Gullichsen kokkaavat Meidän safkaa -ohjelmassa AVAlla 20.1. lähtien.

Hanna Gullichsen

Teit miehesi kanssa keittokirjan ja tv-ohjelman. Miten yhteistyö sujuu?

– Alexander suunnittelee reseptit, minä kirjaan ne. Yhdessä kokataan ja kuvataan. En ollut ymmärtänyt, kuinka ronski ja kovaotteinen olen keittiössä ennen kuin näin pätkän ohjelmaamme. Lusikat ja pippurimyllyt lentävät.

Edellisen kirjanne avokadopastasta tuli hitti. Mikä on tämän talven trendiruoka?

– Karitsaloota eli helppo ranskalaishenkinen makaronilaatikko, johon laitetaan munamaidon sijaan punaviiniä. Se on maanantain lohturuoka.

Teillä on talo Provencessa. Mikä siellä on parasta?

– Ranskalaisten suhtautuminen ruokaan: se ei ole polttoainetta vaan intohimo. Yrtit kasvavat pihoilla. Kun on kävellyt paljasjaloin, varpaat tuoksuvat rosmariinille.

Järjestät juhlia. Paljasta hyvien bileiden resepti.

– Hyvää jengiä, ei stressiä. Jaan mielelläni vastuuta: yksi tuo leipää, toinen jälkkäriä. Ruokalajeja valmistetaan niin monta kuin ehtii. Mutta aina ne tehdään huolella.

Kuvaat paljon itseäsi Instagramiin. Tykkäätkö omien kuviesi katselusta?

– Ruoka ei osaa puhua, joten jonkun täytyy puhua sen puolesta. Sosiaalinen median kautta olen tavoittanut haluamani ihmiset.

Elämäsi vaikuttaa täydelliseltä. Onko siinä säröjä?

– Apua, on tietysti. Hyvän illallisen jälkeen saatan polttaa tupakan, tosin lapselta salaa.

Kuinka usein sukunimesi kirjoitetaan väärin?

– Paras versio on Kulliksen. Mutta ei nimi niin vaikea ole. Kuusivuotiaanikin sai sen heti yhtä kirjainta vaille oikein.

Teksti: Miia Siistonen
Kuvat: Ari Heinonen

X