Ihmiset

Heidi Sohlberg lakkasi stressaamasta painostaan: ”Syöpähoitojen jälkeen olen armollisempi itselleni”

Juontaja Heidi Sohlberg päätti rintasyöpähoitojen jälkeen ottaa takaisin sen, mitä sairauden aikana menetti. Syöpä opetti häntä suhtautumaan myös vartaloonsa lempeämmin. – Ajattelen asioista rennommin ja opetan rennompaa asennetta lapsillenikin. Ei sen ole niin väliä jos vähän tursuaa sieltä sun täältä, Heidi sanoo.

Teksti:
Virpi Valtonen
Kuvat:
Kari Pekonen/Otavamedia

"Elämässä on paljon vakavampiakin asioita kuin se, että jos on tullut vähän painoa lisää, jos vähän turvottaa tai jos on syönyt vähän epäterveellisesti", Heidi Sohlberg muistuttaa.

Juontaja Heidi Sohlberg päätti rintasyöpähoitojen jälkeen ottaa takaisin sen, mitä sairauden aikana menetti. Syöpä opetti häntä suhtautumaan myös vartaloonsa lempeämmin. – Ajattelen asioista rennommin ja opetan rennompaa asennetta lapsillenikin. Ei sen ole niin väliä jos vähän tursuaa sieltä sun täältä, Heidi sanoo.

Juontaja Heidi Sohlberg, 35, saapui Lastenklinikoiden Kummien järjestämään Smurffit: kadonnut kylä -elokuvan kutsuvierasnäytökseen iloisesti hymyillen.

Hän kertoi olevansa rankkojen syöpähoitojen jälkeen täynnä positiivista energiaa ja sporttaavansa nyt niin paljon kuin jaksaa.

– Kunto on hyvä. Nyt täytyy treenata, kun on hyvä fiilis ja energiaa riittää, Heidi totesi.

Hänellä diagnosoitiin kesäkuussa 2016 rintasyöpä, joka leikattiin vielä saman vuoden heinäkuussa. Urheilullisista elämäntavoistaan Heidi ei luopunut edes rankkojen sytostaattihoitojensa aikana.

– Ennen hoitoja sain itseni niin hyvään kuntoon, etten halunnut päästää siitä hirveästi irti. Hoitojen aikana en kuitenkaan pystynyt treenaamaan niin paljon kuin olisin halunnut, joten nyt otan takaisin kaiken, mitä silloin menetin.

Nyt Heidi treenaa viikossa 3–5 kertaa.

– Harrastan spinningiä, lenkkeilyä, kuntosalia ja uusimpana lajina crossfitiä. Tykkään haastaa itseäni. On kiva, että nyt pääsen tekemään myös semmoisia ei ihan normaaleja juttuja. Treenaan sillä lailla, että itsellä on hyvä olla.

Ajattelee nyt rennommin

Heidi Sohlberg kertoo painonsa nousseen syöpähoitojen aikana, mutta tarkkoja kilomääriä hän ei tiedä tai edes halua tietää.

– En tiedä tarkalleen, paljonko minulle tuli hoitojen aikana painoa lisää, mutta huomaan olevani nyt hoitojen jälkeen armollisempi itselleni. Ylipäätään elämään suhtautuu nykyään vähän eri lailla, Heidi kertoi.

– Ajattelen asioista rennommin ja opetan rennompaa asennetta lapsillenikin. Tänäänkin kuvauksissa nauroin, että ei sen ole niin väliä jos vähän tursuaa sieltä sun täältä. Elämässä on paljon vakavampiakin asioita kuin se, että jos on tullut vähän painoa lisää, jos vähän turvottaa tai jos on syönyt vähän epäterveellisesti, Heidi muistuttaa.

Hänellä on kaksi tytärtä aviomiehensä Niklas Sohlbergin kanssa.

Heidi juontaa Duunikunto-ohjelmaa ja suunnittelee paluuta myös Elixir-ohjelmaan, jota hän juonsi ennen syöpähoitojensa alkua.

Läsnä ystäville ja lapsille

Heidi Sohlberg kertoi rintasyöpädiagnoosin ja sitä seuranneen sairastamis- ja hoitojakson vaikuttaneen myös ihmissuhteisiin.

– Lähipiiriä ja perhettä sairaus yhdisti, mutta näin jälkeenpäin moni ystäväni on sanonut, että heidän oli vaikea soittaa minulle sairauden aikana, koska he eivät tienneet mitä sanoa. Ystäviä sairauteni siis jakoi: jotkut olivat vähemmän yhteydessä, jotkut enemmän, Heidi toteaa.

Suhtautumistaan omiin lapsiin ja heidän kanssaan vietettyyn aikaan sairaus selkeytti entisestään.

– Lasten kanssa haluan viettää entistä enemmän aikaa. Heidän kanssaan haluan olla vielä enemmän läsnä, Heidi kertoo.

Valtavasti energiaa hän on saanut myös ystävien kanssa vietetyistä hetkistä ja lyhyistä lomareissuista. Esimerkiksi edellisellä viikolla Heidi matkasi läheisten ystäviensä Joanna Kuvajan ja Tuija Pehkosen kanssa Tahkolle viikonlopuksi.

– Tyttöjen reissut ovat voimaannuttavia. Niillä saa itkeä ja nauraa.

Lue lisää:

Heidi Sohlberg: ”Puhuminen on minun tapani selviytyä”

Joanna Kuvaja: ”Omaiseni huolestuivat, miten raskaasti otin Heidi Sohlbergin syöpätaistelun”

X