Ihmiset

Prinsessa Sofian suosio kasvaa - jättääkö hän jo varjoonsa prinsessa Madeleinen?

Prinsessa Sofiaa pidettiin hänen taustansa takia sopimattomana kuningashuoneeseen. Hän on kuitenkin ottanut mallia anopistaan ja tehnyt töitä lunastaakseen miehensä perheen hyväksynnän ja kansansuosion. Yksi hänen pitäisi vielä osata hurmata – prinsessa Madeleine.

Teksti:
Elisa Hurtig
Kuvat:
Kungahuset.se

Prinsessa Sofiaa pidettiin hänen taustansa takia sopimattomana kuningashuoneeseen. Hän on kuitenkin ottanut mallia anopistaan ja tehnyt töitä lunastaakseen miehensä perheen hyväksynnän ja kansansuosion. Yksi hänen pitäisi vielä osata hurmata – prinsessa Madeleine.

Kuin nuori Silvia ja Kaarle Kustaa! Tämä tuli mieleen, kun lomaileva prinssipari bongattiin vuodenvaihteessa iltakävelyllä Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa. Carl Philip roikotti kättään Sofian hartioilla ja työnsi toisella kädellään matkarattaissa tutti suussa nököttävää pikkuprinssiä. Kuvaa katsoessaan voisi kuvitella ajan hypänneen liki 40 vuotta taaksepäin, sillä Sofian yhdennäköisyys nuoren Silvian kanssa on ilmeinen.

Saman on pannut merkille Svensk Damtidning -lehden toimittaja Ellen Myrgård Lindén, joka kirjoittaa hämmästyneensä nähtyään naiset vieretysten: Sofia on alkanut muistuttaa entistä enemmän Silviaa.

– Heidät erottaa toisistaan 41 vuotta ja valtameri kuninkaallisessa kokemuksessa. Mutta Sofia ponnistelee kovasti kulkeakseen kuningattaren jalanjäljissä – monella eri tavalla, Myrgård Lindén kirjoittaa.

Sofia matkii Silvian tyyliä

Ulkonäöllisesti Sofiassa ja Silviassa on paljon samaa: molemmat ovat 165 senttimetriä pitkiä, kummallakin on tumma tukka, voimakkaat kulmat ja leveä hymy.

Svensk Damtidningissä spekuloitiin, että Sofia matkii tarkoituksella kuningatar Silviaa ja pyytää hovikampaajaansa tekemään hänelle keskijakauksen, jollaista Silvia rakasti nuorena. Tarkkasilmäiset ovat huomanneet, että Sofia on myös alkanut nyökätä Silvialta oppimallaan tavalla tavatessaan uusia ihmisiä. Toki Silviaa sietääkin matkia: nykyinen kuningatar lunasti nopeasti suosikin aseman linnassa.

 

Sofian ja Silvian yhteiset edustustilaisuudet saattavat kismittää Lontoossa asuvaa prinsessa Madeleinea, sillä aiemmin Silvialla oli tapana edustaa tyttäriensä kanssa. Onko Sofia kiilaamassa kansansuosiossa Madeleinen ohi? Onhan Maddea usein kritisoitu laiskaksi edustajaksi.

Harmittaako Madeleinea Sofian suosio?

Sofian ja prinsessa Madeleinen huonoista väleistä kirjoitellaan jatkuvasti, vaikka hovi onkin yrittänyt asettaa naisia sopuisasti vieretysten edustustilaisuuksiin ja vakuutellut, että kaikki on hyvin. Uskoo ken haluaa: heistä ei ole kuvia, joissa he olisivat kahdestaan ostoksilla tai naureskelisivat vapautuneesti yhdessä.

Huonoista väleistä ehkä kielii sekin, että Madeleine ei saapunut huhtikuussa muun kuningasperheen kanssa katsomaan vastasyntynyttä veljenpoikaansa. Sofia ei jää nokittelussa kuitenkaan toiseksi: kun Alexanderista otettiin ensimmäinen virallinen kuva, vauvan päällä oli Soft Goat -merkkinen kašmirpeitto, jonka on suunnitellut Stephanie Bergström. Stephanie on Madeleinen entisen poikaystävän Jonas Bergströmin nykyinen vaimo.

Ehkä Maddea kismittää sekin, että Sofia vie huomiota häneltä. Reilu vuosi sitten valtiopäivien avajaisissa Madeleine ja Sofia edustivat lähes identtisissä valkoisissa jakuissa, joissa oli mustat tehosteet. Viime vuoden valtiopäivillä heillä oli taas samankaltaiset asut ja kampaukset.

Muotiasiantuntija Emma Danielsson sanoi Expressen-lehden haastattelussa, että isoon tilaisuuteen osallistuminen samanlaisissa asuissa on outoa, sillä harva haluaa tulla nähdyksi samanlaisena kuin joku toinen.

Stoppapressarna-viihdesivusto ja Hänt i veckan väittävät, että Maddelle olisi ollut viimeinen pisara se, että Sofia on tunkeutunut hänen reviirilleen kampanjoimalla lasten oikeuksista. Niiden puolustaminen on aiemmin ollut Madeleinen ja Silvian yhteinen juttu.

Juttu on katkelma Annan nro 5/2017  kansijutusta.

Lue myös:

Äitiyslomalta edustustehtäviin – Ruotsin prinsessa Sofia edusti vartaloa imartelevassa halpislöydössä

Kenen hääpuku on kaunein: Prinsessa Victorian, Madeleinen, Sofian vai kuningatar Silvian?

Ruotsin prinsessa Sofia – Kopioi klassinen arki- ja juhlatyyli!

 

X