Ihmiset

Seura: Seitsenottelija Saga Vannisen menestyy yhden luonteenpiirteen takia

Saga Vanninen on erittäin menestynyt seitsenottelija. Alun perin hänestä piti kuitenkin tulla ammattifutari, kirjoittaa uusi Seura-lehti.

Teksti:
Toimitus
Kuvat:
Sara Pihlaja

Seitsenottelija Saga Vanninen valitsi yläkouluikäisenä kumpaan lajiin hän aikoo panostaa täysillä: jalkapalloon vai yleisurheiluun. ©Sara Pihlaja

Saga Vanninen on erittäin menestynyt seitsenottelija. Alun perin hänestä piti kuitenkin tulla ammattifutari, kirjoittaa uusi Seura-lehti.

Seitsenottelija Saga Vanninen, 21, kertoo uusimmassa Seurassa, että hänestä piti alun perin tulla ammattifutari. Hänen ensikosketuksensa urheiluun oli jalkapallo, jota hän piti mukavana yhdessä tekemisenä pelikavereiden kanssa.

Yleisurheilusta Vanninen kiinnostui alakouluikäisenä, ja siinä häntä erityisesti viehätti kilpaileminen.

Pian Vanninen huomasi, että yksilöurheilu sopi hänelle paremmin.

– Futiksessa kiinnosti aina enemmän se, miten pelasin itse kuin se, miten joukkue pärjäsi. Jos voitettiin, mutta en itse ollut pelannut omasta mielestäni hyvin, en osannut olla iloinen. Haluan itse olla vastuussa tuloksista, ja se veti yksilölajin puolelle, Vanninen kertoo Seurassa.

Yläkouluikäisenä Vannisen piti valita jalkapallon ja yleisurheilun välillä, koska hän ei voinut enää keskittyä molempiin lajeihin täysillä.

Ja täysillä tekeminen on Vanniselle tärkeää.

– Jos on jokin asia, jossa haluan pärjätä, panostan siihen kaikki tai ei mitään -asenteella ja teen kaiken tosi tunnollisesti, Vanninen toteaa Seurassa.

Vanninen kertoo, ettei hänen tarvitse juuri miettiä pieniä tai vähän isompiakaan valintojaan – kaikki tehdään urheilun ehdoilla. Hän ihmettelee kysymystä, eikö monien houkutusten vastustaminen ja ikätoverien menojen väliin jättäminen tunnu koskaan uhraukselta.

– En pidä sitä uhrauksena ollenkaan. Monet kyllä kysyvät, miten jaksan panostaa näin paljon, mutta en näe sitä niin, että uhraisin mistään. Tämä on se, mitä haluan tehdä ja mistä saan iloa. Minulla ei ole tarvetta tehdä muuta. Elän juuri sellaista elämää, josta nautin tosi paljon ja jota olen halunnut, Vanninen kertoo Seurassa.

Saga Vanninen kertoo pitävänsä tasaisesta arjesta sekä säännöllisestä uni- ja ruokailurytmistä. Hän ei kuitenkaan ole pelkästään tunnollinen suorittaja, sillä maailman huipulle pääsemiseksi tarvitaan muutakin.

Vannisen menestystä seitsenottelijana osittain selittää hänen poikkeuksellinen luonteensa piirre: hän on äärettömän kilpailuhenkinen, jopa hupsuuteen asti.

Lue myös Seuran juttu: Saga Vanninen haaveili jalkapalloilijan urasta – Sitten yksilölaji vei kilpailuhenkisen seitsenottelijan: ”Haluan itse olla vastuussa tuloksista”

X