Julkkikset

Urheilutoimittaja Petra Manner listaa lempiasiansa ja vihaa kaikenlaisia listoja

Urheilutoimittaja Petra Manner rakastaa pullaa ja on aina viehättynyt epäsovinnaisista henkilöistä.

Teksti:
Kamilla Rajander
Kuvat:
 Yle/Tomi Hänninen, Tiia Ahjotuli, Om-Arkisto, Istock, Valmistajat

Urheilutoimittaja Petra Manner on yksi Ylen Urheilustudion juontajista tänäkin talvena. 

Urheilutoimittaja Petra Manner rakastaa pullaa ja on aina viehättynyt epäsovinnaisista henkilöistä.

Haluaisin matkustaa vaikka minne aina Kenian Itenistä Wienin joulutoreille, mutta aina lopulta huomaan varaavani mökkejä Lapista hiihtoladun varrelta. Seuraava hiihtoreissu pohjoiseen on luvassa joululomalla.

Petran haaveissa on matka Wieniin joulutorille. Kuva: sborisov
Petran haaveissa on matka Wieniin joulutorille. Kuva: sborisov

Meillä laitetaan paljon tavallista arkiruokaa, sillä minulla on pieniä lapsia. Kun teen ruokaa aikuisille, olen kokeilunhaluinen ja sovellan uusia reseptejä. Jos mitään uutta ideaa ei tule mieleen, teen vietnamilaisia kesärullia erilaisilla täytteillä.

Kuulokkeistani kuuluu musiikkia lähes aina, kun olen kuntosalilla. Kuuntelen paljon 90-luvun räppiä, kuten 2Pacia.

Luen paljon klassikoita. Jos kirja on klassikko, sen täytyy olla hyvä. Olen aikoinani lukenut paljon Mika Waltaria ja Väinö Linnaa, ja nyt minulla on menossa Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe. Kotimaisista kirjailijoista tykkään esimerkiksi Kjell Westöstä.

Minulla on aina matkoilla kirja mukana. Vihaan paikallaan istumista, ja lentomatka on karmea ilman kirjaa. Jos unohdan ottaa kirjan mukaan, ostan lentokentältä.

Kirjan on kuuluttava matkatavaroihin tai matkasta tulee ankea.
Kirjan on kuuluttava matkatavaroihin tai matkasta tulee ankea.

Käyn teatterissa katsomassa erityisesti sellaisia esityksiä, joissa on mukana joku tuttuni, sillä minulla on jonkin verran näyttelijä- ja tanssijakavereita.

Aika on rajallista, eikä vapaita iltoja ole paljoa, joten teatteriin lähteminen ei tapahdu ilman suunnittelemista etukäteen.

Ostoslistallani ei ole mitään, sillä en tarvitse mitään, ja vaikka tarvitsisin, en koskaan tee listoja. Tunnen selittämätöntä inhoa kaikkia listoja kohtaan, olipa kyseessä sitten ostoslista, pakkauslista tai työvuorolista. Ne kaikki aiheuttavat enemmän tai vähemmän ahdistusta.

Ruokalista on ainoa lista, josta tykkään.

Petra Manner tapasi kumppaninsa, juoksuvalmentaja Janne Ukonmaanahon alun perin työn kautta.
Petra Manner tapasi kumppaninsa, juoksuvalmentaja Janne Ukonmaanahon alun perin työn kautta.

Aion jatkaa telinevoimistelua, jonka aloitin ennen koronaa ilman minkäänlaista aiempaa taustaa. Koronan takia se jäi, enkä ole vielä aloittanut uudelleen.

Sitoutuminen ohjattuun harrastukseen on vaikeaa, sillä työni takia minun on hankalaa olla joka viikko samaan aikaan samassa paikassa.

Petra ehti hurahtaa telinevoimisteluun ennen koronaa.
Petra ehti hurahtaa telinevoimisteluun ennen koronaa.

Olen aina ihaillut Jorma Uotista. En tunne häntä, mutta hänen upeasta karaktääristään loistaa ylpeys, rohkeus, luovuus ja lempeys. Olen aina viehättynyt epäsovinnaisista ja originelleista ihmisistä, jotka ovat rohkeasti ylpeäs­ti omanlaisiaan.

Saan energiaa todella tavallisesta mutta aktiivisesta arjesta eli kun olen vaikka lasteni ja puolisoni kanssa, urheilen, teen ruokaa tai siivoan. Haaveilen pienistä jutuista, kuten siitä, että tulisi paljon lunta, jotta pääsee hiihtämään.

Mottoni on, että pulla päivässä pitää hymyn herkässä. Rakastan pullaa, mutta ennen kaikkea viittaan sillä siihen, että en ole kova nipottaja tai stressaaja vaan yritän suhtautua elämään löysin rantein.

Annan juttusarjassa ajankohtaiset ihmiset paljastavat lempiasioitaan. Juttu on julkaistu Annan numerossa 48.

X