Julkkikset

Toimittaja Rosa Kettumäki nauttii elämänsä ensimmäisestä omasta kodista: ”Oma keittiö inspiroi kokkailemaan uutta”

Rosa Kettumäki etsii sisustuslöytöjä, inspiroituu uusista kokkailuista ja haluaisi matkustaa Ghanaan.

Teksti:
Piia Sainio
Kuvat:
Jyrki Valkama/Yle, Frida Edlund, Istock

Rosa Kettumäki juontaa Ylen Viimeinen sana -ohjelmaa.

Rosa Kettumäki etsii sisustuslöytöjä, inspiroituu uusista kokkailuista ja haluaisi matkustaa Ghanaan.

Saan energiaa talviuinnista. Jos olo on epämiellyttävä ja nuhjuinen, kylmässä meressä käymisen jälkeen se on jo aivan toisenlainen. Aiemmin ajattelin, että avannossa ei voi käydä ilman saunaa, mutta viime talvena saunat suljettiin pandemian vuoksi. Silloin ostin uintitossut ja -hanskat ja astelin rappuja pitkin mereen. Nyt käyn avannossa säännöllisesti ilman saunaa.

Talviuintia Rosa on harrastanut pari vuotta.
Talviuintia Rosa Kettumäki on harrastanut pari vuotta.

Olen odottanut Docpoint-dokumenttielokuvafestivaalia. Sieltä löytyvät aina vuoden kiinnostavimmat leffat. Ohjelmistossa on muun muassa todella kiinnostava Armotonta menoa – hoivatyön lauluja. Susanna Helken elokuvassa on Anna-Mari Kähärän säveltämä musiikki.

Hollywood-julkkisten elämää en ole koskaan seurannut, ja siinä minulla on aukko yleissivistyksessä. Toimittajaurallani olen suuntautunut asia-aiheisiin, olin uutistoimituksessa töissä jo 21-vuotiaana. Nykyään kuuntelen Tuplakääk-podcastia, koska siinä puhutaan julkkiksista niin, että minäkin jaksan kiinnostua aiheesta.

Podcasteja kuuntelen varsinkin silloin, kun minun pitää tehdä epämukavia arkisia siirtymiä. Esimerkiksi maanantaiaamun työmatka on hetki, jota varten kaivan kuunneltavaksi jonkin kevyen podcastin, ja keskityn siihen. Samalla työmatka menee ihan huomaamatta.

Inspiroidun ruotsalaisen Sofia Woodin sisustustyylistä. Seuraan Instagramissa häntä saadakseni sisustusideoita uuteen kotiini. Aiemmin asuin kämppisten kanssa ja puolitoista vuotta sitten muutin yksin asumaan. Pääsin sisustamaan kokonaista asuntoa yhden huoneen sijaan. Se on ollut kivaa! Woodin kuvista poimin yksityiskohtia ja ideoita, en niinkään pyri kopioimaan hänen tyyliään.

Sofia Wood on ruotsalainen ruokakirjailija, jonka Instagram-tili inspiroi myös sisustajia. Sofian uusin kirja on Darling pasta.
Sofia Wood on ruotsalainen ruokakirjailija, jonka Instagram-tili inspiroi myös sisustajia. Sofian uusin kirja on Darling pasta.

Lue myös: Moni luuli Anni Hautalan ja Ilkka Ihamäen suhdetta vitsiksi – ”Kukaan ei vaan tajunnut, että olemme yhdessä”

Ostoslistallani on varjostin keittiönlamppuun. Haluaisin, että varjostin suuntaisi valoa tietyllä tavalla. Olen yrittänyt etsiä täydellistä lampunvarjostinta kirppiksiltä jo pitkään. Minua ei haittaa, että etsiminen kestää. Jos hankin jotain sellaista, jonka olen ajatellut pysyväksi, sen pitää olla minulle varmasti mieluisa. Siksi on hyvä makustella pidempään ennen kuin ostaa.

Elämäni ensimmäinen oma keittiö on inspiroinut minua kokkailemaan uusia ruokalajeja. Hyviä ohjeita etsin Chocochili-ruokablogista. Löysin sieltä äskettäin perunasalaatin ohjeen, jota olen nyt tehnyt muutaman kerran. Siihen tulee perunaa ja parsakaalia, ja kastike on tehty hummuksesta. Toimii!

Haluaisin matkustaa Ghanaan, Länsi-Afrikkaan, missä olin opiskeluaikoina vaihdossa. Opiskelin yliopistossa Ghanan pääkaupungissa Accrassa yhden syyslukukauden ja asuin ghanalaisen vanhemman rouvan luona alivuokralaisena. Olin silloin 21-vuotias, kymmenen vuotta sitten. Olisi hienoa nähdä vanhoja kavereita ja hengailla heidän kanssaan uudessa elämänvaiheessa.

Haaveissa on matka Ghanaan. Accra on Rosalle tuttu kaupunki.
Haaveissa on matka Ghanaan. Rosa Kettumäki tuntee Accran kaupungin entuudestaan.

Annan juttusarjassa ajankohtaiset ihmiset kertovat lempiasioitaan. Juttu julkaistiin Annan numerossa 04/2022.

X