Julkkikset

Miisa “Mmiisas” Rotola-Pukkila on porukassa se, joka vetäytyy – “On onni, että minulla on ystäviä”

Sosiaalisen median vaikuttaja Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila nauttii arjen keskellä podcasteista ja seuraajiensa vinkkaamista kirjoista.

Teksti:
Hannele Tavi
Kuvat:
Om-Arkisto, Valmistajat, Istock

Miisa Rotola-Pukkila eli Mmiisas.

Sosiaalisen median vaikuttaja Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila nauttii arjen keskellä podcasteista ja seuraajiensa vinkkaamista kirjoista.

Vaikutuin viime kesänä Lohtajan valkeasta hiekkarannasta. Matkustin ensimmäistä kertaa länsirannikolla. Lohtaja oli sykähdyttävä paikka, josta jäi mieleen hiljaisuus, meren pauhu, upeat auringonlaskut ja rauha.

Aurinko laskee Lohtajan Ohtakarilla.
Aurinko laskee Lohtajan Ohtakarilla.

Puistoon otan mukaan Jojo Moyesin kirjan ja lounaan – puhelimen jätän äänettömällä laukkuuni. Lempikirjailijani tuotanto on tavallaan hömppää, mutta on siinä mukana syvällisiäkin teemoja. Parillisia ja parittomia -teoksen lukemista olen tahallani hidastellut, ettei se loppuisi. Seuraavaksi lukulistalla on Tähtien antaja, jota seuraajani suosittelivat minulle.

Kuulokkeissani on upea podcast Minä olen Peppi. Manageri Peppi Puljujärven omaelämäkerrallinen podcast on välillä herkkä, välillä riipaiseva. Hänellä on aivan ihana ääni ja tapa kertoa.

Harrastan pakohuonepelejä, joissa on pandemia-aikana ollut turvallista käydä. Kesällä kävin esimerkiksi erittäin hyvässä pakohuoneessa Turun Kakolan vankilassa, jossa pakohuone oli tehty aitoon eristysselliin.

mmiisas toimistotarvikkeita
Uuden toimiston sisustaminen sai sukeltamaan nettikirppismaailmaan.

Ostoslistallani on toimistotarvikkeita uuteen toimistoon. Olen tutustunut tori.fi-maailmaan, josta olen tehnyt design-huonekalulöytöjä. Olen metsästänyt Hayn isoa, valkoista työpöytää, jossa olisi mustat pukkijalat.

Seuraavaksi aion valmistaa eeppisen nacholautasen. Kyseessä on täydellinen ruoka viikonlopun mättöiltoihin. Uunipellillä oleville nachoille kasataan salsaa, cheddar-kastiketta ja juustoraastetta. Juuston ruskistuessa kuutioidaan tomaatit ja punasipulit ja revitään korianteri. Kun pelti on tullut uunista, se puolitetaan ja täytetään britakakun tapaan – tosin tuoreilla vihanneksilla eikä marjoilla. Sen jälkeen toinen puolikas nostetaan keon päälle loppujen vihannesten kanssa.

Inspiroidun laulaja Ellinoorasta. Hän on ihana ihminen ja mieletön lauluntekijä, jonka värikästä ja omaperäistä tyyliä ihailen. Hän on herkkä tyyppi, joka osoittaa inhimillisyyttä ja tavallisuutta.

Mmiisas ihailee Ellinooran tyyliä
Miisa ihailee Ellinooran värikästä tyyliä.

Saan energiaa vuorovaikutustilanteista yhden ihmisen kanssa. Olen viestijä ja analysoin hirveästi omaa viestintätyyliäni. Olen huomannut, että ryhmätilanteissa olen mieluummin vetäytyvä kuuntelija, mutta jos pääsen syvällisesti keskustelemaan hyvän ystävän kanssa ihan kahdestaan, sen jälkeen on olo, että wau, olipas ihana jutella. On onni, että minulla on ystäviä, joiden kanssa ajatus- ja arvomaailmat kohtaavat.

Mottoni on: Opi rakastamaan arkeasi. Ei ole itsestäänselvyys, että arki on mielekästä, mutta ihan pienillä jutuilla, kuten aamupalahetkellä, arjesta voi tehdä parempaa.

Annan juttusarjassa ajankohtaiset ihmiset kertovat lempiasioitaan. Juttu julkaistiin Annan numerossa 35/21.

Lue myös: Veronica Verho eli Mariieveronica rakastaa yksisarvisia ja on järisyttävän suosittu vloggaaja – 10 asiaa, joita et välttämättä tiennyt Selviytyjät-Veronicasta

X