Ihmiset

Temptation Island -ohjelmassa rakastuneet Sonja ja Miikka avoliittoon! ”Yhteinen arki on meille laatuaikaa”

Temptation Island Suomi -ohjelmaan varattuna naisena lähtenyt Sonja Issakainen ja sinkkumiehenä saarelle saapunut Miikka Kiiski viettävät nykyään onnellista yhteiselämää omakotitalossa Lahdessa. – Yhteinen arki on ollut todella helppoa, rakastunut Sonja sanoo.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Hilppa Alanko

Temptation Island Suomi -sarjan kuvauksissa toisensa tavanneiden Miikan ja Sonjan kotona raikaa usein nauru.

Temptation Island Suomi -ohjelmaan varattuna naisena lähtenyt Sonja Issakainen ja sinkkumiehenä saarelle saapunut Miikka Kiiski viettävät nykyään onnellista yhteiselämää omakotitalossa Lahdessa. – Yhteinen arki on ollut todella helppoa, rakastunut Sonja sanoo.

Temptation Island Suomi -ohjelmassa toisensa tavanneet Sonja Issakainen, 22, ja Miikka Kiiski, 31, rakastuivat toisiinsa ohjelman kuvauksissa. Nyt pari asuu yhdessä Lahdessa ja haluaa keskittyä tavallisesta arjesta nauttimiseen.

– Nauramme ihan hemmetisti yhdessä. Yhteinen arki on meille laatuaikaa, Miikka kertoo.

Ennen sarjan viimeisen jakson esittämistä Sonja ja Miikka eivät saaneet kertoa julkisesti yhteiselostaan. Parisuhdestatuksestaan puhumisen lisäksi he ovat joutuneet välttelemään myös julkisia hellyydenosoituksia.

– Nyt se muuttuu. Tuntuu oudolta ajatella, että pian saamme kävellä käsi kädessä, Miikka sanoo.

Sonja ja Miikka ovat ensimmäinen pariskunta, jonka rakkaustarina on alkanut Temptation Islandilla.

Sonja lähti ohjelman kuvauksiin viime vuoden marraskuussa yhdessä silloisen kihlattunsa Jonne Sahasen kanssa. Miikka saapui kuvauksiin sinkkuna. Kolmen viikon aikana Sonja ja Miikka tutustuivat ja ihastuivat kameroiden ja mikrofonien ympäröimänä.

Ohjelman kuvausten lopussa Sonja päätti erota Jonnesta ja palasi lopulta Suomeen yhdessä Miikan kanssa.

Tunteet heräsivät nopeasti ohjelman kuvauksissa

Sekä Sonja että Miikka hämmästelevät sitä, miten nopeasti heidän tunteensa kehittyivät.

Ihan ensimmäiseksi Miikka oli kiinnittänyt huomiota Sonjan ulkoiseen kauneuteen. Sonjaa puolestaan viehätti Miikan kyky toimia porukan tunnelmannostattajana. Kaksikko kuitenkin huomasi pian, että he nauravat samoille asioille ja kummallakin on sisällään samanlaista kuplivaa elämäniloa.

Viikon tuntemisen jälkeen Sonja ja Miikka viettivät jo kaiken mahdollisen ajan saarella yhdessä. Myös muut paikalla olijat huomasivat heidän suhteensa poikkeuksellisuuden. Kukaan kuvauksissa olleista ei edes yrittänyt tulla heidän väliinsä.

– Olemme Miikan kanssa vielä jaksoja katsoessammekin yllättyneet siitä, miten nopeasti lähennyimme, Sonja kertoo.

Vaikka Miikan ja Sonjan tunteet toisiaan kohtaan syvenivät, kumpikin oli hyvin tietoinen siitä, että toinen heistä on edelleen parisuhteessa. Iltanuotioilla Sonja näki toistuvasti, kuinka hänen silloinen puolisonsa Jonne koetteli häikäilemättömästi parisuhteen rajoja. Halu ja uskallus muutokseen ja uuteen elämään välittävän ja empaattisen Miikan kanssa alkoi nostaa päätään.

– Tajusin ohjelman aikana, että huonossa suhteessa ei kannata jumittaa, Sonja sanoo.

Sonja päätti kuitenkin kunnioittaa parisuhdettaan ja pidättäytyä Miikan kanssa intiimimmästä kanssakäymisestä. Miikankin mielestä suhteen vieminen kunnialla päätökseen oli oikea ratkaisu.

Temptation Islandilla tavanneet Sonja ja Miikka muuttivat yhteen: ”Yhteinen arki on meille laatuaikaa”
Miikka ja Sonja ovat joutuneet välttelemään julkisia hellyydenosoituksia ennen viimeisen jakson esittämistä.

Viimeisen iltanuotion jälkeen matka jatkui kaksin

Kuvausten aikana Sonja ja Miikka päättivät, että kun muut ohjelmaan osallistuneet ja kuvaustiimi lähtevät Suomeen, he jäävät vielä kahdestaan Thaimaan lämpöön.

Pari sanoo, että vaikka he luottivat toisiinsa, kummallakin oli silti sisällään kuitenkin pieni pelko siitä, että toinen perääntyy viime hetkellä. Niin ei kuitenkaan käynyt.

Ohjelman viimeisellä iltanuotiolla Sonja päätti suhteen Jonneen. Sen jälkeen Sonja saatettiin autoon, joka vei hänet hotellille, jossa Miikka odotti häntä.

– Kohtaaminen oli todella helpottava ja melko tunteikas. Mutta ei se silti mitään sellaista elokuvamateriaalia ollut, että olisimme juosseet toistemme syliin, Miikka muistelee.

– Kyllä se olisi ollut, jos olisin nähnyt sinut heti, Sonja vakuuttaa.

Siitä hetkestä alkoi Sonjan ja Miikan yhteinen elämä ja kahden ja puolen viikon mittainen loma. Siitä suurimman osan he viettivät pienellä Koh Lantan saarella ja pari viimeistä päivää Bangkokissa. Tuolla lomalla pari lausui toisilleen ensimmäiset rakkaudentunnustukset.

– Matka vielä vahvisti sitä tunnetta, että haluamme olla yhdessä, Miikka kertoo.

Kolmen kuukauden tuntemisen jälkeen avoliittoon

Sekä Sonjan että Miikan läheiset ovat suhtautuneet tuoreen parin suhteeseen lämpimästi ja kannustavasti. Itse asiassa Helsinki-Vantaan lentokentältä pari suuntasi suoraan Miikan vanhempien luokse yöksi.

Yöpymisen jälkeen Miikka ja Sonja joutuivat olemaan ensimmäistä kertaa tapaamisensa jälkeen tovin erossa toisistaan. Sonja palasi Lahteen tekemään töitä ja selvittämään käytännön asioita Jonnen kanssa, jonka kanssa hän asui ennen ohjelmaan osallistumisa. Miikka jäi siksi aikaa Helsingin asuntoonsa.

Lähes oitis Sonja ja Miikka alkoivat kuitenkin etsiä yhteistä kotia Lahdesta. Sonja asui tuolloin väliaikaisesti parhaan ystävänsä luona. Miikka vieraili Sonjan luona Lahdessa aina viikonloppuisin.

Sonja ja Miikka kävivät katsomassa muutamaa vaihtoehtoa, joista ensimmäinen tuntui heti kodilta. Nyt he asuvat kaksin tässä oitis kodilta tuntuneessa kaksikerroksisessa omakotitalossa, jossa on myös oma piha. Sonja pitää talon alakerrassa kauneusalan yritystään. He muuttivat yhteiseen kotiin helmikuussa eli kolme kuukautta ensitapaamisen jälkeen.

– Yhteinen arki on ollut todella helppoa. Me olemme aika samanlaisia arjen pyörittäjiä. Olemme molemmat aika huolettomia emmekä juurikaan stressaa tai valita asioista, Sonja kertoo.

Pieniä erimielisyyksiä on ollut, mutta ne kuuluvat kummankin mielestä tavalliseen parisuhdearkeen.

– Kumpikaan meistä ei onneksi ole pitkävihainen, Sonja kertoo.

Olisiko mahdollista, että tulevaisuudessa Sonjan ja Miikan kotona temmeltäisi myös ensimmäinen Temptation Island -vauva?

– Ei varmaan ihan vielä. Mutta ehkä sitten joskus. Meidän juttumme on suunniteltu pitkälle, mutta muuten emme suunnittele liikaa tulevaisuutta, Miikka kuvailee.

Testaa ja lue myös:

Sami Kuronen paljastaa: tätä mieltä hän on oikeasti kustakin Temptation Island -parista

Testaa, kestäisikö parisuhteesi Temptation Islandin houkutukset

Näitä asioita et tiennyt Temptation Island Suomi -ohjelmasta – Sami Kuronen paljastaa 4 faktaa kulisseista

Temptation Island Suomi -juontaja Sami Kuronen: ”Uskoni täydelliseen luottamukseen parisuhteessa on rapistunut ohjelman myötä”

 

X