Ihmiset

Vain elämää -tähti Petra Gargano: ”Pieni piikittely on minusta rakkaudenosoitus”

Muusikko Petra Gargano, 31, osoittaa rakkauttaan tekemällä kotitöitä. Työn tekeminen yhdessä muusikkomiehen kanssa on parisuhteen laatuaikaa.

Teksti:
Laura Koljonen
Kuvat:
Pekka Mustonen/Otavamedia

Petra Gargano kertoo hemmottelevansa itseään kampaajalla.

Muusikko Petra Gargano, 31, osoittaa rakkauttaan tekemällä kotitöitä. Työn tekeminen yhdessä muusikkomiehen kanssa on parisuhteen laatuaikaa.

Rakkain arkirutiinini on aamiainen. Se on aina sama: kahvi, mysliä, marjoja ja rasvatonta jogurttia. Muusikon työ on vaihtelevaa ja epäsäännöllistä. Aamiainen tuo elämääni pysyvyyttä. Haluan syödä aamiaisen rauhassa.

Vapaa-ajallani olen innostunut kuuntelemaan uusia biisintekijöitä. Se on inspiroivaa. En erottele työtä ja vapaa-aikaa, sillä musiikin tekeminen ei tunnu työltä. Vapaalla käyn myös salilla ja olen perheeni kanssa.

Vihaan myöhästelyä

Tänään ärsyynnyin myöhässä olleesta bussista. Vihaan olla myöhässä – oli syy minun tai jonkun muun. Elämäni on aikataulupalapeli, ja jos olen yhdestä paikasta myöhässä, koko suunnitelma hajoaa. Ärsyynnyn myös valehtelusta tai hävyttömästä omaan napaan tuijottamisesta.

Rahaa käytän sekä harkiten että impulsiivisesti. Mieheni sanoo, ettei minulla ole suhteellisuudentajua. Ensin saatan harmitella kallista lomamatkaa ja seuraavassa hetkessä ostaa 300 euron kengät. Viimeisin kallis hankintani oli korvamonitorit, joissa on hyvä erottelevuus.

Hoidan ihmissuhteitani huonosti

Hoidan ihmissuhteitani huonosti, ja se tuntuu kauhealta. Meillä on kolmevuotias poika, joten elämäntilanteeni on hektinen. Useilla ystävilläni on sama tilanne, joten nykyään pyrimme näkemään porukalla. Rumpalimiestäni näen tulevaisuudessa useammin, sillä hän soittaa tulevilla keikoillani. Järkeilimme, että koska matkustaminen ja odottaminen ovat iso osa muusikon työtä, näemme ainakin keikkabussissa. Työstä tulee siis parisuhteen laatuaikaa!

Huomioin kumppaniani tekemällä hyvää ruokaa. Bravuurini ovat kanavartaat satay-kastikkeella ja nuudeleilla. Osoitan rakkauttani myös tekemällä kotitöitä tai olemalla avuksi, jos toisella on kiireinen työjakso.

Äitinä pyrin ottamaan rennosti

Äitinä pyrin tietoisesti ottamaan rennosti. Vanhempani erosivat, kun olin yhdeksänvuotias, ja äitini jäi yksinhuoltajaksi. Äitini piti tiukkaa kuria, mutta hän oli myös ylihuolehtivainen. Omalle lapselleni haluaisin opettaa äidiltäni oppimaani vanhempien kunnioittamista.

Työviikkooni kuuluu treenaamista eli notkumista treenikämpällä ja biisien kirjoittamista. Tiukkaa rutiinia ei ole. Voisin kuvitella tekeväni myös koulutustani vastaavaa työtä eli kemianalan hommia. En ole koskaan ollut perinteisissä päivätöissä. Olen aina joko opiskellut, keikkaillut tai ollut lapsen kanssa kotona.

Rentoudun ja hemmottelen itseäni kampaajalla, minkä jälkeen syön lounasta yksin ja otan lasin viiniä. Se on ihanaa! Silloin en ole äiti, opiskelija tai puoliso. Nämä yksinäiset hetket ovat luksusta.

Unettomuus oli hirveää

Pidän arjesta. Yleensä aina, jos yritän järjestää lapselleni jotakin erikoista tekemistä, jokin asia menee mönkään. Parasta on köllötellä sohvalla ja kuunnella lapsen höpötystä.

Hoidan kauneuttani kampaajalla ja seuraamalla kauneusblogeja. Hurahdan helposti. Edellinen hurahdus, violetti huulipuna, ei saanut kotona innokasta vastaanottoa. Mieheni sanoi, että näytän ruumiilta. Pieni piikittely on minusta rakkaudenosoitus. ”Näytät mustalta munamieheltä”, mieheni kommentoi, kun esittelin ostamaani hienoa takkia.

Poikani ollessa pieni kärsin unettomuudesta. Se johtui huolesta – poikani joutui isoon leikkaukseen yksivuotiaana. Unettomuus oli hirveää. Sain avun lääkkeistä ja elämän rauhoittamisesta. Enää en tee töitä puoli yhdeksän jälkeen. Kiireisenä näen paljon unia.

En näytä poikani kasvoja somessa

Some on minulle haastava väline. Kun lauloin Tiktak-yhtyeessä 10 vuotta sitten, levy-yhtiöiden viestintästrategia oli, että mitä vähemmän artisti kertoo omista asioistaan, sitä parempi. Nyt pitäisi ajatella aivan toisin. Vedän rajan siihen, että poikani kasvoja en näytä.

Juuri nyt odotan keikkoja. Ne ovat päällimmäisenä mielessä.

Lue myös:

Eve Hietamies rakastui tulisesti ensisilmäyksellä: ”Tajusin heti, että olen löytänyt elämänkumppanini”

Menneessä vellonut Vain elämää -tähti Petra Gargano: ”Tajusin, että minulla on oma polkuni”

Eronnut Vain elämää -tähti Laura Voutilainen: ”Etenen uusissa suhteissa tunnustellen”

X