Kauneus

Miten meikin saa pysymään koko päivän? Ratkaisut 6 yleiseen meikkiongelmaan

Meikkivoide paakkuuntuu, ripsari varisee poskille ja huulipuna leviää muualle kuin huulille. Tuttua? Poimi tästä vinkit, joiden avulla meikkisi pysyy siistinä aamusta iltaan.

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
Istock

Meikkivoide paakkuuntuu, ripsari varisee poskille ja huulipuna leviää muualle kuin huulille. Tuttua? Poimi tästä vinkit, joiden avulla meikkisi pysyy siistinä aamusta iltaan.

Ongelma: Meikkivoide rullaantuu

Meikkivoide levittyy ja asettuu hyvin. Hetken kuluttua, kun kasvoihin koskee tai ilmehtii, meikki alkaa paakkuuntua ja ikään kuin liukuu rullalle.

Ratkaisu: Anna kosteusvoiteen ja/tai seerumin imeytyä hyvin, ennen kuin levität meikkivoiteen. Kokeile meikinpohjustajaa tai meikin kiinnittävää suihketta parantamaan meikin kestävyyttä. Levitä meikkivoidetta mieluummin useampi ohut kerros kuin yksi paksu.

Ongelma: Luomiväri kasaantuu paakuiksi

Luomiväri on parin tunnin kuluttua levityksestä viiruina luomi­vaossa ja läiskinä silmäkulmissa.

Ratkaisu: Pyyhi luomi puhtaaksi. Levitä yläluomelle silmämeikin pohjustajaa. Se tasoittaa väriä ja kiinnittää silmämeikin. Vaaleana se sopii hyvin vaalean silmämeikin pohjalle. Jos haluat vahvan ja tumman silmämeikin, levitä luomelle ensin voidemaista luomiväriä ja sen päälle puuterimaista. Näin et tarvitse erillistä pohjustusainetta ja saat hyvän värin luomillesi.

Ongelma: Voide ei imeydy

Meikkivoidetta ei voi levittää puhtaalle iholle, koska silloin iho näyttää kuivalta krep­pipaperilta. Jos meik­kivoi­teen alle levittää kosteusvoiteen, voide lil­­luu iholla ja meikistä tulee läiki­käs.

Ratkaisu: Käyttämäsi voide voi olla ihollesi liian rasvainen. Imeytymistä voi heikentää myös ihon pintaan keräytynyt kuollut solukko tai kuiva ja kireä ihonpinta. Kuori iho viikoittain ja levitä sille kosteuttava tehohoito tai naamio. Rasvaiselle iholle meikin alle riittää usein kosteuttava seerumi tai rasvoittuvan ihon kosteusvoide.

Ongelma: Ripsiväri poskilla

Iltapäivään mennessä ripsiväri on levinnyt ylä- ja alaluomille. Vedenkestävästäkään ripsiväristä ei ole apua.

Ratkaisu: Vedenkestävä ripsiväri kestää hikoilun ja sään kosteuden, mutta koska se on öljyliukoinen, ihon rasvat liuottavat ripsiväriä ja se sotkeentuu. Myös tavalliset vesiliukoiset ripsivärit liukenevat öljyyn, joten ne eivät pysy sen paremmin kuin vedenkestävätkään. Avun saa ripsiväristä, joka poistetaan lämpöisellä vedellä. Myös silmäluomien puuterointi ennen ripsiväriä voi estää sen leviämistä.

Ongelma: Kulmaväri ei pysy

Liian kapeiksi nypittyihin kulmiin täytyy piirtää kynällä lisää le­veyttä ja viivamaisia lisäkarvoja. Väri tarttuu hyvin mutta ei kestä.

Ratkaisu: Vedenkestävä kulmakynä tai geeli kestää ihon hikoilua. Lisärunsautta yksittäisiin karvoihin saat harjaamalla niihin ensin vastakarvaan, sitten myötäkarvaan puuterimaista kulmaväriä. Se sitoo itseensä kosteutta ja öljyjä sekä kestää paremmin kuin tavallinen kulmakynä. Jos mikään väri ei pysy, kokeile kestopigmentointia 3D-tekniikalla.

Ongelma: Huulipuna karkaa juonteisiin

Huulipunan saa levitettyä siististi suoraan hylsystä huulille, mutta puna alkaa levitä yli huulten rajan.

Ratkaisu: Huolehdi siitä, että huulet ja niiden ympärysiho pysyvät hyväkuntoisina. Levitä huulille ja huulirajaan huulimeikin pohjustajaa. Piirrä huuliin kunnon rajat huultenrajauskynällä. Lisäpitoa saat, kun värität huulet rajauksen jälkeen rajauskynällä. Levitä huulipuna siveltimellä. Kaksi ohutta kerrosta pysyy paremmin kuin yksi paksu.

Lue myös:

Miten hiukset saa kasvamaan nopeammin? 4 intialaista kauneussalaisuutta

Näin taiot väsymyksen pois kasvoilta – helpot ja nopeat vinkit valokynän käyttöön

X