Kauneus

Tämän hetken trendikkäimmästä hiustyylistä löytyy kolme asiaa, jotka toimivat yhdessä tai erikseen

Tämän hetken trendikkäin hiustyyli on rento, rikottu ja pehmeä. Kopio trendilookki kokonaan tai nappaa siitä parhaat palat.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
Nelli Kenttä, Magnus Ragnvid, iStock

Tämän hetken trendikkäimmässä hiustyylissä takatukka saa kasvaa ja hiukset laskeutua otsalle.

Tämän hetken trendikkäin hiustyyli on rento, rikottu ja pehmeä. Kopio trendilookki kokonaan tai nappaa siitä parhaat palat.

Kevään trendikäs hiustyyli on pehmeä, rikottu ja rento. Tyyliä kutsutaan nimellä Shaggy hair. Sen voi kääntää suomeksi vaikkapa pörröisiksi hiuksiksi.

Laura Pimiä kampaamo QHairista kertoo, että vaikka samaan aikaan on meneillään monenlaisia hiustrendejä, ovat tietyt asiat nousseet selkeästi suosioon.

Trendikkäästä shaggy hair -tyylistä voi erotella kolme eri osaa, jotka toimivat niin yhdessä kuin erikseen. Tähän trendiin voi siis heittäytyä mukaan pää edellä tai ottaa siitä mieluisia osia omaan tyyliinsä.

Ruotsin Melodifestivaleneille osallistuneen Melanie Wehben hiuksissa näkyy tämän hetken trendit, eli pehmeä kihara ja eteenpäin kammatut hiukset.

1. Hiukset kammataan nyt otsalle

Pitkään oli trendinä, että hiukset haluttiin pois kasvoilta. Ajat ovat muuttuneet ja nyt hiukset saavat vapaasti laskeutua otsalle ja kasvoille. Se näkyy Pimiän mukaan myös asiakkaiden toiveissa. Sen lisäksi, että hiukset saavat nyt laskeutua suoraan otsalle ne voidaan kammata myös voimakkaalle sivujakaukselle.

Takatukka eli mulletti syntyy raa’alla kerrostamisella.

2. Kasarilta tuttu mulletti on palannut

80-luvun trendihiukset ovat tehneet paluun. Mullettia eli takatukkaa näkyy taas kaduilla. Se yhdistetään nyt rentoihin laineihin ja otsatukkaan. Takatukan ei tarvitse olla kuitenkaan sotkuinen tai pörröinen, vaan se voi olla myös aivan piikkisuora.

UMK 23 -osallistuja, muusikko Lxandra yhdistää etusuuntaisen kampauksen ja takatukan.

3. Permanentti on taas trendikäs hiustyyli

Permanentti on tehnyt viime vuosina paluun – se saa nyt valahtaa rennosti otsalle.

Permanenttikiharoista tulee helposti mieleen Sinkkuelämää-sarjan Carrie Bradshawn upea kiharapilvi. Permanentti on kuitenkin paljon monipuolisempi tapa käsitellä hiuksia, mitä voisi luulla. Permanentilla voidaan luoda erikokoista kiharaa tai sitten se voidaan tehdä hiuksiin vain tuomaan lisää rakennetta ja pehmeyttä.

Permanentti rasittaa hiusta, joten sitä ei tulisi uusia liian usein. Mitä lyhyempi hius, sitä nopeammin käsittely tietenkin kasvaa pois. Pitkissä hiuksissa saattaa olla vielä permanenttia jäljellä, vaikka kihara olisikin jo suoristunut, muistuttaa Pimiä.

– Täytyy joka kerta katsoa, missä kunnossa hius on, ennen kuin tehdään uusi permanentti, Pimiä sanoo.

Trendikkäitä elementtejä voi yhdistää monenlaisiin hiustyyleihin

Rikottu ja otsalle kammattu hius toimii monenlaisissa tyyleissä. Otsalle kammattu tukka voi olla hyvin lyhyt kuten Lxandralla tai runsaan ylipitkä kuten Melanie Wehbellä.

Jos pyörteet ovat todella vahvoja, saattaa kampaussuunta vaatia enemmän laittoa. Silloin hiukset kannattaa muotoilla kosteana, eikä antaa kuivua niille tyypilliseen kasvusuuntaan. Pimiän mukaan hyvin tehty leikkaus ottaa aina huomioon hiusten kasvusuunnat.

Hyvin leikattu malli helppo ylläpitää

Rennon hiustyylin takana on usein kerrostettu ja huolellinen leikkaus, vaikka voi näyttää siltä, että hiuksille ei ole tehty juuri mitään. Pimiä on sitä mieltä, että jos leikkaus on tehty hyvin ja käytössä ovat oikeat hoitotuotteet, aamuisin peilin edessä pääsee melko helpolla.

Yleisesti rikottuun otsatukkaan sopii kuivat tuotteet, kuten erilaiset hiuspuuterit ja kuivat vahat. Myös suolasuihke voi toimia hyvin.

– Hiusten säännöllinen trimmi kannattaa myös muistaa, sanoo Pimiä.

Hius kasvaa noin sentin kuukaudessa, joten etenkin lyhyissä hiuksissa säännöllinen kampaajakäynti korostuu.

 

X