Reseptit

Ananassalsa

Makean tulinen ananassalsa on hyvä lisuke grillatulle kanalle ja lihalle. Grillatun ananaksen maku on ihanan makea ja syvä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ananassalsa

  • 1 tuore ananas
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni punainen chili hienonnettuna ilman siemeniä
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Ananassalsa valmistuu helposti näin:

1. Kuori ananas ja leikkaa se lohkoiksi. Poista lohkoista kes­kellä oleva puiseva osa.

2. Sipaise lohkot oliiviöljyllä ja grillaa niin, että ne saavat vä­riä ja karamellisoituvat. Anna ananaslohkojen hetki jäähtyä ja leikkaa ne sitten pieniksi paloiksi.

3. Sekoita kulhossa hienonnet­tu chili, punasipuli, oliiviöljy, sitruunamehu, suola, sokeri ja mustapippuri. Kääntele jouk­koon lämpimät ananaspalat. Tarkista maku ja lisää tarvit­taessa mausteita.

Vinkki! Tarjoa ananassalsa kokonaisena grillatun siideribroilerin kanssa.

ananassalsa
Makean tulinen ananassalsa on hyvä lisuke grillatulle kanalle ja lihalle.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 27/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Avokado-mangosalsa

X