grillattu siideribroileri ja pico de gallo
Reseptit

Kokonaisena grillattu siideribroileri

Siideritölkin päällä grillattu broileri on supermehevää. Samaan tapaan voit grillata broileria myös olut- tai coca cola -tölkin päällä. Tarjoa broilerin kera pico de gallo -salsaa.
Teksti: taina salovaara Kuvat: mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen broileri
  • 1 tlk (0,33 l) siideriä

Maustetahna

  • 2 rkl harissatahnaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl vahvaa currya
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita ensin maustetahna ja sivele se broilerin pintaan. Työnnä tahnaa myös broilerin nahan alle. Anna broilerin maustua pitkään, mielellään koko päivän.

2. Pese avaamaton siideritölkki. Avaa tölkki ja nauti tai kaada pois siitä noin kolmannes. Pistele reikiä tölkin yläosaan nestepinnan yläpuolelle. Työnnä tölkki broilerin vatsaonteloon siten, että lintu ikään kuin istuu tölkin päällä ja nojaa jalkoihinsa.

3. Nosta broileri alumiinisen vuoan päälle. Peitä broileri kevyesti foliolla ja grillaa miedossa lämmössä noin 1 tunti. Jos käytät epäsuoraa grillausmenetelmää, broileria ei tarvitse peittää. Tarkista broilerin kypsyys koivesta. Liha on kypsää, kun neste on kirkasta.

4. Irrota broileri varovasti tölkin päältä. Tölkin sisällä on vielä kuumaa nestettä. Anna broilerin levätä peitettynä 10 minuuttia ennen paloittelua.

Tarjoa lisänä pico de gallo -salsaa.

Lisää kanaa grilliin:

Kokonainen grillattu olutbroileri

Grillattu olutbroileri

Broilerinsiivet_ja_harissatahnaa

Grillatut broilerinsiivet ja harissatahna

grillatut hapanimelät broilerinuijat

Grillatut hapanimelät broilerinuijat

Kotiliesi.fi: Oluttölkkikana eli beer can chicken

X