Reseptit

Grillatut broilerinsiivet ja harissatahna

31.7.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Harissan kotimaa on Tunisia. Se sopii erityisen hyvin mausteeksi kanaruokiin ja erilaisiin patoihin. Kotitekoisesta harissatahnasta voit tehdä lempeän tai tulisen chilin määrää ja laatua säätelemällä. Harissaa on käytetty sekä broilerinsiipien marinointiin että valeluun grillauksen aikana. Lopun kastikkeesta voit vielä käyttää siipien dippaamiseen.

Ainekset

800 g broilerinsiipiä

Marinadi

1 dl jogurttia
2 rkl harissatahnaa

Sivelyyn

2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1/2 dl harissatahnaa
1 rkl hunajaa
1 tl hiutalesuolaa

Harissatahna

1 iso punainen paprika
1 tl korianterin siemeniä
1 tl juustokuminan siemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 iso punasipuli
3 valkosipulinkynttä
noin 3 vahvaa tai mietoa chilinpalkoa
3 rkl tomaattipyreetä
2–3 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita harissa jogurttiin. Pane broilerinsiivet muovipussiin, kaada päälle jogurtti. Sulje pussi ja pusertele sitä niin, että kaikki siivet peittyvät marinadiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

2. Sekoita mausteöljy. Pyyhkäise marinadi siivistä paperilla. Pane siivet grilliritilälle tai uunipellille. Grillaa siivet välillä käännellen joko grillissä tai uunissa. Valele siipiä silloin tällöin mausteöljyllä.

Harissatahna

1. Paahda paprika kuumassa uunissa tai grillissä mustapilkkuiseksi. Anna jäähtyä muovipussissa, vedä kuori pois. Poista siemenet.

2. Paahda korianterin ja juustokuminan siemeniä hetki kuivalla pannulla. Jauha siemenet. Pane valkosipulinkynnet, paloiteltu sipuli ja halkaistut chilit kuivalle kuumalle pannulle. Paahda niitä muutamia minuutteja.

3. Pane kaikki ainekset teholeikkuriin tai monitoimikoneeseen ja jauha kastikkeeksi. Harissa säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Hurmaannu afrikkalaisesta keittiöstä:

951957-falafelit_harissamajoneesi.jpg

Falafelit ja harissamajoneesia

978641-marokkolainen_kana_tagine.jpg

Marokkolainen kanatagine

875663-linssihummus.jpg

Linssihummus

Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme