Falafelit ja harissamajoneesia
Falafelit ovat oivaa tarjoiltavaa pikkujouluissa. Harissamajoneesi kruunaa pyörykät täydellisesti.
Ainekset
Falafelit:
- 200 g pakasteherneitä sulatettuna
- 800 g kikherneitä tölkissä (2 x 400 g tölkkiä) huuhdeltuna ja valutettuna
- 1.5 dl minttua ja lehtipersiljaa hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tl jauhettuja kuminansiemeniä
- 1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1.3 dl seesaminsiemeniä paahdettuina
- 1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
Harissamajoneesi
- 1 dl hyvää majoneesia
- 2 tl harissaa
- tilkka sitruunamehua
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki ainekset seesaminsiemeniä ja rypsiöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimen kulhoon. Anna koneen käydä kunnes massa on tasaista.
2. Pyöritä massasta noin ruokalusikallisen kokoisia pieniä pullia ja pyörittele ne seesaminsiemenissä.
3. Lämmitä rypsiöljy (n. 5 cm kerros) laakeassa kasarissa hiljalleen kuumaksi. Uppopaista falafel-pullia erissä 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita pinnalta.
4. Anna falafelien valua hetki talouspaperin päällä ja tarjoile harissalla maustetun majoneesin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous