951957-falafelit_harissamajoneesi.jpg
Reseptit

Falafelit ja harissamajoneesia

Falafelit ovat oivaa tarjoiltavaa pikkujouluissa. Harissamajoneesi kruunaa pyörykät täydellisesti.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Falafelit:

  • 200 g pakasteherneitä sulatettuna
  • 800 g kikherneitä tölkissä (2 x 400 g tölkkiä) huuhdeltuna ja valutettuna
  • 1.5 dl minttua ja lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettuja kuminansiemeniä
  • 1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1.3 dl seesaminsiemeniä paahdettuina
  • 1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Harissamajoneesi

  • 1 dl hyvää majoneesia
  • 2 tl harissaa
  • tilkka sitruunamehua

Valmistusohje

1. Mittaa kaikki ainekset seesaminsiemeniä ja rypsiöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimen kulhoon. Anna koneen käydä kunnes massa on tasaista.

2. Pyöritä massasta noin ruokalusikallisen kokoisia pieniä pullia ja pyörittele ne seesaminsiemenissä.

3. Lämmitä rypsiöljy (n. 5 cm kerros) laakeassa kasarissa hiljalleen kuumaksi. Uppopaista falafel-pullia erissä 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita pinnalta.

4. Anna falafelien valua hetki talouspaperin päällä ja tarjoile harissalla maustetun majoneesin kanssa.

X