Reseptit

Brietä, viikunoita ja sitruuna-rosmariinipähkinöitä

Kokonainen valkohome­juustokiekko on näyttävä tarjot­tava. Tuunaa se juhlaan sopivaksi viikunoilla ja paahdetuilla pähkinöillä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Brietä, viikunoita ja sitruuna-rosmariinipähkinöitä

  • 1 pieni pyöreä briekiekko (noin 500 g)
  • 6 tuoretta viikunaa
  • 200 g sekapähkinöitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Kokonainen brie viikunoiden ja sitruuna-rosmariinipähkinöiden kanssa tehdään helposti näin:

1. Nosta briekiekko hyvissä ajoin ennen tarjoilua vadille lämpenemään.

2. Lohko viikunat ja asettele ne brien pinnalle.

3. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy, sitruunan kuoriraaste, rosmariini, hunaja sekä suola. Sekoita ja kaada pähkinät hetkeksi lautaselle jäähtymään.

4. Lusikoi pähkinät kokonaisen brien ja viikunoiden päälle, tarjoile jouluisen aterian jälkiruokana.

Saatat pitää myös lämpimästä briestä karamelliomenoiden kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään hunajainen briejuusto

X