Reseptit

Brietä, viikunoita ja sitruuna-rosmariinipähkinöitä

25.12.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kokonainen valkohome­juustokiekko on näyttävä tarjot­tava. Tuunaa se juhlaan sopivaksi viikunoilla ja paahdetuilla pähkinöillä.

Ainekset

1 pieni pyöreä briekiekko (noin 500 g)
6 tuoretta viikunaa
200 g sekapähkinöitä
1 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl hienonnettua rosmariinia
2 tl hunajaa
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Nosta briekiekko hyvissä ajoin ennen tarjoilua vadille lämpenemään.

2. Lohko viikunat ja asettele ne brien pinnalle.

3. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy, sitruunan kuoriraaste, rosmariini, hunaja sekä suola. Sekoita ja kaada pähkinät hetkeksi lautaselle jäähtymään.

4. Lusikoi pähkinät juuston ja viikunoiden päälle, tarjoile.