
Brietä, viikunoita ja sitruuna-rosmariinipähkinöitä
Kokonainen valkohomejuustokiekko on näyttävä tarjottava. Tuunaa se juhlaan sopivaksi viikunoilla ja paahdetuilla pähkinöillä.
Ainekset
Brietä, viikunoita ja sitruuna-rosmariinipähkinöitä
- 1 pieni pyöreä briekiekko (noin 500 g)
- 6 tuoretta viikunaa
- 200 g sekapähkinöitä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl hienonnettua rosmariinia
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Kokonainen brie viikunoiden ja sitruuna-rosmariinipähkinöiden kanssa tehdään helposti näin:
1. Nosta briekiekko hyvissä ajoin ennen tarjoilua vadille lämpenemään.
2. Lohko viikunat ja asettele ne brien pinnalle.
3. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy, sitruunan kuoriraaste, rosmariini, hunaja sekä suola. Sekoita ja kaada pähkinät hetkeksi lautaselle jäähtymään.
4. Lusikoi pähkinät kokonaisen brien ja viikunoiden päälle, tarjoile jouluisen aterian jälkiruokana.
Saatat pitää myös lämpimästä briestä karamelliomenoiden kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään hunajainen briejuusto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous