Reseptit

Chorizo-kasviskiusaus

Chorizo-kasviskiusaus valmistuu mutkia oikomalla valmiista peruna- ja kasvissuikaleista. Halutessaan kiusauksen voi valmistaa hyvin myös tuoreista kasviksista. Silloin se vaatii hieman pidemmän kypsennysajan. Maidosta ja sulatejuustosta sekoitettu juustoliemi mehevöittää kiusauksen ja chorizoa antaa mahtavasti makua.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chorizo-kasviskiusaus

  • 2 ps (à 180 g) juuressuikaleita (pakaste)
  • 1 ps (500 g) perunasuikaleita (pakaste)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g chorizoviipaleita
  • 3 dl maitoa
  • 250 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija voimakas
  • 1/2 tl suolaa

Päälle

  • timjamia
  • kesäsipulia

Valmistusohje

Chorizo-kasviskiusaus tehdään helposti näin:

1. Sekoita voidellussa uunivuoassa juures- ja perunasuikaleet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, lisää vuokaan. Sekoita joukkoon chorizoviipaleet.

2. Sekoita maito, sulatejuusto ja suola tasaiseksi. Kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 60–70 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeän kypsiä. Viimeistele chorizo-kasviskiusaus hienontamalla päälle halutessasi tuoretta timjamia ja sipulinvarsia.

Katso myös: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia

Katso myös Kotiliesi.fi: Kiusaus on edullinen arkiruoka ja näppärä yöpala – kurkkaa helpot klassikko-ohjeet ja uudet maut

X