
Chorizo-kasviskiusaus
Chorizo-kasviskiusaus valmistuu mutkia oikomalla valmiista peruna- ja kasvissuikaleista. Halutessaan kiusauksen voi valmistaa hyvin myös tuoreista kasviksista. Silloin se vaatii hieman pidemmän kypsennysajan. Maidosta ja sulatejuustosta sekoitettu juustoliemi mehevöittää kiusauksen ja chorizoa antaa mahtavasti makua.
Ainekset
Chorizo-kasviskiusaus
- 2 ps (à 180 g) juuressuikaleita (pakaste)
- 1 ps (500 g) perunasuikaleita (pakaste)
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g chorizoviipaleita
- 3 dl maitoa
- 250 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija voimakas
- 1/2 tl suolaa
Päälle
- timjamia
- kesäsipulia
Valmistusohje
Chorizo-kasviskiusaus tehdään helposti näin:
1. Sekoita voidellussa uunivuoassa juures- ja perunasuikaleet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, lisää vuokaan. Sekoita joukkoon chorizoviipaleet.
2. Sekoita maito, sulatejuusto ja suola tasaiseksi. Kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 60–70 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeän kypsiä. Viimeistele chorizo-kasviskiusaus hienontamalla päälle halutessasi tuoretta timjamia ja sipulinvarsia.
Katso myös: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia
Katso myös Kotiliesi.fi: Kiusaus on edullinen arkiruoka ja näppärä yöpala – kurkkaa helpot klassikko-ohjeet ja uudet maut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous