Reseptit

Coleslaw-pekonihodarit

Nämä hodarit sopivat loista­vasti evääksi retkelle, koska ne maistuvat mai­nioilta kylminä. Ei yhtään haittaa, vaikka coleslaw hieman mehe­vöittää ja kostut­taa sämpylöitä, päinvastoin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Coleslaw-pekonihodarit:

  • 200 g varhaiskaalia
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl paahdettua säilykepaprikaa kuutioina
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 pkt/ n. 175 g pekonia
  • 8 kpl minihodarisämpylöitä
  • 2-3 rkl majoneesia

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali ja porkkanat. Laita ne kulhoon ja lisää ripaukset suolaa ja sokeria. Puristele suikaleita käsin ja jätä hetkeksi maustumaan.

2. Valuta kulhon pohjalle kerääntynyt neste pois ja lisää paprikakuutiot, oliiviöljy, sitruunamehu sekä mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kääntele lopuksi joukkoon seesaminsiemenet.

3. Paista pekonit paistinpannulla rapeiksi.

4. Sipaise hodareiden sisäpinnoille majoneesia ja täytä sämpylät coleslawlla ja pekoniviipaleilla. Kääri leivinpaperiin retkievääksi.

Vinkki! Jos pakkaat hodarit evääksi, voit pakata hodareiden ainekset myös erikseen. Pakkaa sämpylät sel­laisenaan, laita coleslaw kannel­liseen purkkiin ja kääräise pekonit leivinpaperiin. Kokoa hodarit nälän tullen.

Lisää hodareita lisukkeineen:

Nyhtökaura-hodarit

Nyhtökaura-hodarit

raastesalaatti

Raikas raastesalaatti – oiva hodarin lisuke

chutny hodareille

Chutney hodareille

Kotiliesi.fi: Japanilaiset hodarit

X