Flan-paahtovanukas
Meksikolainen paahtovanukas kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä kylmään hyytymään
Ainekset
Karamelli
- 1 dl sokeria
- 3–4 rkl kiehuvaa vettä
Vanukas
- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 2 3/4 dl maitoa
- 3 kananmunaa
Valmistusohje
1. Sulata sokeri pannulla tai teflonkattilassa miedolla lämmöllä kullanruskeaksi. Lisää vesi, sekoita ja kuumenna seos siirappimaiseksi. Kaada siirappi uuninkestävien vuokien pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita keskenään kondensoitu maito ja maito. Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada maitoseos joukkoon. Kaada vuokiin.
3. Laita vanukaskipot isoon uunivuokaan, kaada vuokaan keitettyä vettä niin, että sitä on vuokien puoleen väliin asti. Paista vanukkaita 150 asteeessa noin tunti. Pistä terävän veitsen kärki vanukkaaseen. Jos kärki on puhdas, vanukas on kypsää.
4. Ota pois vesihauteesta. Jäähdytä. Peitä ja laita vuorokaudeksi kylmään. Tarjoa mieluiten vasta seuraavana päivänä. Irrota veitsellä varovasti vuoan reunoilta ja kumoa vanukkaat lautasille. Koristele tuoreella mintulla. Lisukkeena voit tarjota esimerkiksi tuoreita vadelmia.
Katso myös:
Crema catalana eli espanjalainen paahtovanukas, Ruoka.fi
Paahtovanukas, Flan, Ruoka.fi
Paahtovanukas (creme caramel), Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous