Reseptit

Paahtovanukas, Flan

Flan kuuluu jokaisen espanjalaisen ravintolan jälkiruokalistaan, valmiita flaneja kymmeninä eri versioina on jokaisessa ruokakaupassa. Kotitekoinen on paitsi parempi, myös maultaan erilainen.

Teksti:
Ursula ja Mauri Salo, Marbella
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl kermaa
  • 1.5 dl maitoa
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 kpl munia
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • 0.5 dl Malagaviiniä (tai muuta makeaa viiniä tai likööriä)
  • tilkkanen keitettyä vettä

Valmistusohje

Tee näin:
Kiehauta kerma ja maito, keitä erikseen tilkkanen vettä, sulata sokeri paistinpannussa puukauhalla hämmentäen tasaiseksi kullanruskeaksi seokseksi. Nosta pannu liedeltä ja anna maito-kermaseoksen pysyä kuumana kun samalla kaadat vähän kerrallaan puolet sulatetusta sokerista maidon sekaan. Hämmennä kunnes sokeri liukenee kokonaan seokseen.

Pane kattila jäähtymään. Pidä toinen puoli sokerista pannussa kuumana ja kaada puolisen desilitraa kiehuvaa vettä sokerimassan sekaan kaiken aikaa hämmentäen tasaiseksi liuokseksi. Lisää jäähtyvään maito-sokeriseokseen sitruunan kuori sekä viini. Vatkaa kolme munaa kevyesti ja kaada jäähtyneeseen maitoliuokseen. Sekoita tasaiseksi. Sivele uuninkestävät annosvuoat öljyllä, kaada sokeriliuos pohjalle ja maitoseos päälle.

Pidä kuumassa uunissa vesihauteessa noin 10–20 minuuttia. Kokeile puutikulla, onko seos jähmettynyt. Ennen tarjoilua kumoa vuoat jälkiruokalautasille ja koristele vaikka hierba buenalla tai sitruunamelissalla.

X