Reseptit

Friteerattua mateen filettä

Tarjoa frittimade heti paistamisen jälkeen esimerkiksi remouladekastikkeen kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 mateen fileetä
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 1 muna
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Mateen voi myös paistaa pannulla. Leikkaa mateen fileet annospaloiksi. Kääntele palat suolalla maustetussa vehnäjauhokorppujauhoseoksessa. Paista mateen palat keskilämmöllä voi-öljyseoksessa. Tarjoa perunoiden ja esimerkiksi tartarkastikkeen kanssa.

Leikkaa ruodottomat madefileet annospaloiksi. Sekoita friteeraustaikina jauhoista, nesteestä ja munasta. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.

Kuumenna noin 5 dl neutraalin makuista öljyä pienessä kattilassa. Kasta madepalat taikinaan. Kypsennä pari kolme palaa öljyssä kerrallaan kauniin kullanruskeiksi. Ripauta pinnalle vähän sormisuolaa.

 

Katso myös:

Maukas madekeitto
Juures-madekeitto

Kotiliesi.fi: Jokivarren madekeitto
Kotiliesi.fi: MadekeittoEero Mäkelän ohjeella

X