18.6.2012

Juures-madekeitto

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 keskikokoinen made
1 l vettä
2 tl suolaa
8 mustapippuria
4 mustajuurta tai 4 kookasta maa-artisokkaa tai 1 keskikokoinen nauris
4 perunaa (jauhoinen lajike)
pieni purjo
nippu tilliä
2 dl kermaa
nokare voita

Valmistusohje

Keitä nyljetty made suola-pippurivedessä kypsäksi. Nosta lautaselle ja perkaa ruodottomaksi.

Kuori juurekset. Herkästi tummuva mustajuuri on hyvä kuoria juoksevan veden alla. Paloittele juurekset kalaliemeen, lisää purjo renkaina ja keitä kunnes juurekset alkavat soseutua. Lisää perattu kala, tilli ja kerma. Nokare voita viimeistelee keiton.

Vihje:

Mateen maksan voit paistaa viipaleina pannulla voinokareen  kanssa. Mausta suolalla ja lisää valmiin keiton joukkoon.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi