Maukas madekeitto
Miedon makuisesta mateesta syntyy maailman lempein kalakeitto. Made on maukas ja kiinteä soppakala. Korvaa maitotuotteet kalaliemellä, jos et pidä kermaisesta madekeitosta.
Ainekset
- 1 kg:n painoinen nyljetty made
- 1 sipuli
- 1 tl suolaa
- 6 maustepippuria
- 1/2 kalaliemikuutiota
- 5 dl vettä
- 4-6 perunaa
- 3 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 1 rkl voita
- silputtua ruohosipulia ja/tai tilliä
Valmistusohje
Pyydä kalakauppiasta nylkemään made, niin pääset helpommalla. Paloittele made neljään osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori perunat ja pane ne kylmään veteen.
Pane kalapalat, sipulisilppu ja mausteet kattilaan. Lisää vesi ja murenna sekaan puolikas kalaliemikuutio. Anna mateen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Nosta kalapalat liemestä. Siivilöi liemi ja lisää liemeen paloitellut perunat (sekä mateen maksa, jos haluat käyttää sen). Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
Perkaa mateen palat ruodottomiksi. Lisää keittoon kerma, maito ja kalapalat. Kuumenna madekeitto kiehuvaksi. Tarkista liemen maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Viimeistele madekeitto voinokareella ja silppua pinnalle ruohosipulia ja/tai tilliä.
Vinkki: Voissa rapsakaksi paistetut ruisleipäkuutiot sopivat mainiosti madekeiton lisukkeeksi.
Katso muita madekeiton reseptejä:
Kotiliesi.fi: Jokivarren madekeitto
Kotiliesi.fi: Madekeitto Eero Mäkelän ohjeella
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous