18.4.2012

Gluteeniton leipä

Teksti: Soili Soisalao

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

Juuri

3 dl vettä
1 omena
2 dl tattarijauhoja

Leipä

leivän juuri
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl siirappia
(½-1 tl kuminaa)
(½ tl fenkolia)
1 tl suolaa
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2-3 dl Jyttejauhoa

Valmistusohje

1. Tee juuri edellisenä päivänä. Sekoita kädenlämpöinen vesi, omena raastettuna ja jauhot ja anna käydä peitettynä seuraavaan päivään.

2. Toisena päivänä lisää juureen haaleaa vettä, murennettu hiiva, (mausteet), suola ja jauhot ja alusta löysähkö taikina.

3. Anna kohota voidellussa vuoassa reilu tunti ja paista 200 asteessa 35-45 minuuttia.

330 kJ (80 kcal) 1 pala

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi