Helpoista helpoin kasviskulho
Vegaanisen kasvistofusalaatin juju on tahinista, sitruunasta ja inkivääristä tehty maukas kastike, jota valutetaan paistettujen kasvisten päälle reilusti. Jotta pakastekasvikset eivät jää lötköiksi, paista ne riittävän kuumassa pannussa.
Ainekset
Kasviskulho:
- 200 g maustettua kiinteää tofua tai Yosa kaurapalaa
- 200 g lehtikaalia
- 2 ps (à 500 g) wok-pakastekasviksia
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl ruokosokeria
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
- 5 rkl vettä
- 3 rkl tahinia
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl inkiväärimurskaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman vettä.
2. Leikkaa tofu tai kaurapalat viipaleiksi. Huuhtele lehtikaalinlehdet, poista paksu lehtiruoti ja leikkaa lehdet viipaleiksi.
3. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa tai wok-pannussa. Paista tofuviipaleet molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Nosta lautaselle.
4. Lisää pannulle öljyä ja kuumenna. Paista kuumalla pannulla pakastekasviksia ja lehtikaalia viitisen minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Mausta soijalla ja sokerilla. Lisää cashewpähkinät ja seesaminsiemenet. Pyöräytä sekaisin.
5. Nosta kulhoihin kasvipaistosta. Lisää paistetut tofuviipaleet. Valuta päälle reilusti kastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous