Reseptit

Helpoista helpoin kasviskulho

Vegaanisen kasvistofusalaatin juju on tahinista, sitruunasta ja inkivääristä tehty maukas kastike, jota valutetaan paistettujen kasvisten päälle reilusti. Jotta pakastekasvikset eivät jää lötköiksi, paista ne riittävän kuumassa pannussa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasviskulho:

  • 200 g maustettua kiinteää tofua tai Yosa kaurapalaa
  • 200 g lehtikaalia
  • 2 ps (à 500 g) wok-pakastekasviksia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl ruokosokeria
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Kastike:

  • 5 rkl vettä
  • 3 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl inkiväärimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman vettä.

2. Leikkaa tofu tai kaurapalat viipaleiksi. Huuhtele lehtikaalinlehdet, poista paksu lehtiruoti ja leikkaa lehdet viipaleiksi.

3. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa tai wok-pannussa. Paista tofuviipaleet molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Nosta lautaselle.

4. Lisää pannulle öljyä ja kuumenna. Paista kuumalla pannulla pakastekasviksia ja lehtikaalia viitisen minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Mausta soijalla ja sokerilla. Lisää cashewpähkinät ja seesaminsiemenet. Pyöräytä sekaisin.

5. Nosta kulhoihin kasvipaistosta. Lisää paistetut tofuviipaleet. Valuta päälle reilusti kastiketta.

X