Reseptit

Juureswok

Juureswokin kanssa maistuu annos kuitupitoista riisi-viljaseosta.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½ mukulaselleriä
  • ½ lanttua
  • ½ purjosipulia
  • 2 tl öljyä
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • mineraalisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta tai kuivattua timjamia

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi kaikki juurekset. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa. Lisää valkosipuli sekä inkivääri ja paista niitä hetki. Lisää juures- ja purjosuikaleet pannuun vähitellen koko ajan sekoittaen. Paista niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä ja sopivasti pehmenneet. Suikaleet saavat jäädä napakoiksi.

Lisää soija- sekä chilikastike ja kiehauta aineet. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja timjamilla.

100 kcal/annos

Juureswokin kanssa maistuu annos kuitupitoista riisi-viljaseosta.

X