22.5.2012

Juureswok

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

3 porkkanaa
1 palsternakka
½ mukulaselleriä
½ lanttua
½ purjosipulia
2 tl öljyä
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
mineraalisuolaa
mustapippuria
tuoretta tai kuivattua timjamia

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi kaikki juurekset. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa. Lisää valkosipuli sekä inkivääri ja paista niitä hetki. Lisää juures- ja purjosuikaleet pannuun vähitellen koko ajan sekoittaen. Paista niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä ja sopivasti pehmenneet. Suikaleet saavat jäädä napakoiksi.

Lisää soija- sekä chilikastike ja kiehauta aineet. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja timjamilla.

100 kcal/annos

Juureswokin kanssa maistuu annos kuitupitoista riisi-viljaseosta.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi