Reseptit

Kalkkuna-vihannesvartaat

Kalkkuna-vihannesvartaat ovat kevyttä mutta maukasta grillattavaa. Yksi annos sisältää vain 320 kaloria.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalkkuna-vihannesvartaat

  • 3 kalkkunan fileepihviä (yht. 500 g)
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0.5 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 punasipuli
  • 1 (300 g) Kesäkurpitsa
  • 1 paprika

Valmistusohje

Kalkkuna-vihannesvartaat tehdään näin:

1. Laita puiset varrastikut likoamaan veteen vähintään 15  minuutiksi.

2. Paloittele kalkkunan fileet noin 3×3 cm kokoisiksi kuutioiksi.

3. Sekoita kulhossa öljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Pyöräytä kalkkunapalat marinadissa ja anna niiden maustua noin 15-20 minuuttia.

4. Kuori ja leikkaa punasipuli reiluiksi paloiksi. Pese ja paloittele kesäkurpitsa ja paprika.

5. Kokoa kasviksista ja kalkkunapaloista vartaat. Grillaa tai kypsennä kalkkunavartaat uunissa 225 asteessa muutaman kerran käännellen 10–15 minuuttia tai kunnes kalkkunasta tuleva neste on täysin kirkasta. Voit kokeilla kalkkunan kypsyyttä haarukalla.

6. Tarjoa kalkkuna-vihannesvartaat keitetyn täysjyväriisin kera.

Saatat pitää myös kuntoilijan kalkkuna-purilaisesta, broileri-inkivääri-nuudelikeitosta tai maukkaasta kalkkuna-tahinisalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillaa nyt broileria ja kalkkunaa – 11 maukasta ohjetta

X