Reseptit

Kuntoilijan kalkkunapurilainen

20.8.2015 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

500 g kalkkunanjauhelihaa
½ ruukkua rakuunaa ja basilikaa
½ dl makeaa chilikastiketta
suolaa
rouhittua viherpippuria
3 eriväristä paprikaa
öljyä

Lisäksi

4 suurta täysjyväsämpylää tai revittyä leipästä
4 rkl sitruunapestoa
rucolaa

Valmistusohje

Kuntoilijan kalkkunapurilainen on raikas hampurilainen, joka antaa energiaa liikuntaan tai auttaa palautumaan harjoituksen jälkeen.

1. Pane jauheliha kulhoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne jauhelihan joukkoon. Lisää chilikastike. Mausta seos maun mukaan suolalla ja viherpippurilla. Muotoile taikinasta neljä pihviä.

2. Huuhdo ja halkaise paprikat, poista kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pihvit ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi ja sisältä kypsiksi. Ota pihvit pannusta pois. Lisää paprikasuikaleet ja kypsennä niitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen.

4. Lämmitä ja halkaise sämpylät. Voitele ne pestolla. Täytä sämpylät rucolalla, pihvillä ja paprikasuikaleilla.

Katso myös:

Pappardellepastaa ja kalkkunabolognesea, Ruoka.fi

Kalkkuna-parsakaalimunakas uunissa, Ruoka.fi

Kalkkunakiusaus, Kotiliesi.fi

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *