Reseptit

Kalkkuna-parsakaalimunakas uunissa

Uunimunakas sopii koko perheen iltaruoaksi. Basilikalla maustettu raejuusto antaa sille mukavasti mehevyyttä ja makua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/ Otavamedia

Basilikalla maustettu raejuusto antaa kalkkuna-parsakaalimunakkaalle mukavasti mehevyyttä ja makua.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 kananmunaa
  • 1 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 200 g savustettua kalkkunaleikkelettä
  • 200 g kevyesti keitettyjä parsakaalinnuppuja

Lisäksi

  • 200 g raejuustoa
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Vispiöi kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää vesi ja mausteet. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

2. Suikaloi kalkkunaleikkele ja ripottele suikaleet sekä parsakaalinnuput munamassan joukkoon.

3. Paista uunimunakasta 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

4. Sekoita basilika raejuuston joukkoon ja mausta mustapippurilla. Lusikoi raejuustoseos kypsän munakkaan päälle ja tarjoile.

Katso myös:

Pinaatilla maustettu munakasrulla Ruoka.fi

Kasvismunakas uunissa Ruoka.fi

Italialainen munakas Kotiliesi.fi

X