Reseptit

Broileri-inkivääri-nuudelikeitto

Ramentyyppinen broileri-inkivääri-nuudelikeitto on loistava pakkaspäivän ruoka. Siinä maistuu ihana mausteinen liemi, marinoitu broileri sekä kontrastina tuore retiisi ja pak choi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri-inkivääri-nuudelikeitto

  • 400 g broilerin rintafileitä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • ripaus suolaa

Liemi:

  • 6-8 cm:n tuoretta inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punainen chilipalko
  • 200 g siitakesieniä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 l kanalientä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 limetin mehu

Lisäksi:

  • 5 retiisiä
  • 1/2 kiinankaali tai
  • 1-2 kpl pak choita
  • 80 g munanuudeleita

Valmistusohje

Broileri-inkivääri-nuudelikeitto valmistuu näin:

1. Suikaloi rintafileet ja mausta suikaleet kulhossa seesamiöljyllä, inkiväärillä ja suolalla.

2. Viipaloi inkivääri ja kuoritut valkosipulinkynnet. Hienonna chilipalko ja viipaloi siitakesienet. Kuumenna seesamiöljy korkeareunaisessa kasarissa tai wokkipannussa. Lisää inkivääri, valkosipuli ja chili. Paista minuutin verran. Lisää sienet ja paista taas minuutti pari. Lisää soijakastike ja sitten kanaliemi, hunaja sekä limetin mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sitten broilerisuikaleet. Anna niiden kypsyä liemen hiljaa poreillessa.

3. Viipaloi retiisit ja suikaloi kiinankaali tai pak choi. Laita nuudelit likoamaan kädenlämpöiseen veteen noin 10 minuutiksi ja valuta ne sitten lävikössä.

4. Kokoa syvälle lautaselle pehmeitä nuudeleita, retiisiviipaleita ja kaalisuikaleita. Viimeistele broileri-inkivääri-nuudelikeitto kauhomalla keiton  päälle kuumaa kana-inkivääri- sienilientä ja nauti.

Katso myös: Broileria ja pastaa toscanalaisittain

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerisalaatti keitetystä kanasta

X