Reseptit

Broileria ja pastaa toscanalaisittain

Herkullinen broilerinfilee tarjoillaan italialaishenkisen kasvis-pastalisäkkeen kera.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250-300 g täysjyväpastaa
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 l vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 rkl öljyä
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia
  • pari kourallista rucolaa
  • 1 ruukullinen basilikaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.

2. Kuori parsat ohuelti ja leikkaa niiden tyvipäästä pala pois. Leikkaa parsat 2–3 osaan.

3. Keitä parsanpaloja suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia.

4. Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja siirrä syrjään jäähtymään.

5. Voitele broilerin rintafileet öljyllä ja paista niitä parila- tai paistinpannussa molemmilta puolilta noin viisi minuuttia eli kunnes ne ovat pinnalta kauniin värisiä ja sisältä kypsiä. Kääri fileet folioon vetäytymään.

6. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja lisää ne pannuun. Lisää rucola, paahdetut pinjansiemenet, silputtu basilika sekä valutettu pasta ja kuumenna seos.

7. Annostele pastaseos tarjolle ja nosta annoksen päälle broilerin rintafilee. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

Muita herkullisia broileriruokia:

broileria pestokuorutteella

Pestobroileri

broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kanssa

Broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kanssa

broileria ja papu-paprikariisiä

Broileria ja papu-paprikariisiä päivälliseksi

Kotiliesi.fi: Lounaskulhossa broileria ja kasviksia

 

X