4.4.2014

Pestobroileri

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kokonainen broileri
1 sitruunan mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria

pesto:

2 ruukkua basilikaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl pinjansiemeniä
3 rkl parmesaaniraastetta
1 sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

4 uuniperunaa
öljyä
perunamaustetta
tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Pestobroilerin peston voi tehdä itse tai käyttää valmista pestoa.

Halkaise broileri ja poista siitä selkäranka tukevilla saksilla. Mausta broilerinpuolikkaat kauttaaltaan sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Irrota basilikasta lehdet ja ohuet varret. Kuori valkosipulinkynnet. Pane kaikki peston aineet öljyä ja mausteita lukuun ottamatta tehosekoitti- meen tai monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta pesto maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Voit valmistaa peston myös huhmareessa hieromalla kaikki aineet soseeksi tai käyttää valmista pestoa.

Pane broilerinpuolikkaat uunivuokaan ja levitä niiden päälle pestoa. Pese ja lohko perunat. Pane lohkot kulhoon ja valuta joukkoon vähän öljyä. Mausta perunalohkot perunamausteella ja sekoita niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Levitä perunalohkot broilerin ympärille uunivuokaan.

Kypsennä broileria ja perunoita 175 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia, kunnes broileri on niin kypsä, että siitä tihkuva neste on kirkas- ta. Levitä vielä pestoa kypsän broilerin pintaan ja koristele ruoka tuoreilla yrteillä. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi