Pestobroileri
Pestobroilerin peston voi tehdä itse tai käyttää valmista pestoa.
Ainekset
- 1 kokonainen broileri
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
pesto:
- 2 ruukkua basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl pinjansiemeniä
- 3 rkl parmesaaniraastetta
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- 4 uuniperunaa
- öljyä
- perunamaustetta
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Halkaise broileri ja poista siitä selkäranka tukevilla saksilla. Mausta broilerinpuolikkaat kauttaaltaan sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Irrota basilikasta lehdet ja ohuet varret. Kuori valkosipulinkynnet. Pane kaikki peston aineet öljyä ja mausteita lukuun ottamatta tehosekoitti- meen tai monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta pesto maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Voit valmistaa peston myös huhmareessa hieromalla kaikki aineet soseeksi tai käyttää valmista pestoa.
Pane broilerinpuolikkaat uunivuokaan ja levitä niiden päälle pestoa. Pese ja lohko perunat. Pane lohkot kulhoon ja valuta joukkoon vähän öljyä. Mausta perunalohkot perunamausteella ja sekoita niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Levitä perunalohkot broilerin ympärille uunivuokaan.
Kypsennä broileria ja perunoita 175 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia, kunnes broileri on niin kypsä, että siitä tihkuva neste on kirkas- ta. Levitä vielä pestoa kypsän broilerin pintaan ja koristele ruoka tuoreilla yrteillä. Tarjoa salaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous