kaura-omenapaistos
Reseptit

Kaura-omenapaistos

Kaura-omenapaistos on kaurapuuron, pannukakun ja omenapiirakan ihana yhdistelmä. Halutessasi voit pilkkoa taikinan päälle omenoiden sijaan päärynää, aprikoosia, luumuja tai vaikka ananasta.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaura-omenapaistos:

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl rusinoita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 dl kasvimaitoa (esim. kookosmaito, mantelimaito tai kauramaito)
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 pientä omenaa

Pinnalle:

  • 2 dl pähkinöitä (esim. pekaani, cashew ja manteli)
  • 1 dl kurpitsan- ja/tai auringonkukansiemeniä
  • 4 rkl hunajaa, vaahterasiirappia tai agavesiirappia
  • 2 rkl (kookos)öljyä

Vuoan voiteluun:

  • öljyä

Valmistusohje

Kaura-omenapaistos tehdään helposti näin:

1. Voitele noin 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka öljyllä. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2. Sekoita kaurahiutaleet, rusinat, vaniljasokeri, kaneli ja suola keskenään. Sekoita kasvimaito, kananmunat ja hunaja. Lisää kaurahiutaleseos ja kaada uunivuokaan.

3. Pese omenat, kuori tarvittaessa ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Levitä vuokaan.

4. Sekoita pinnalle tulevan pähkinä-siemenseoksen ainekset keskenään ja nostele omenaviipaleiden päälle.

5. Kypsennä uunin keskitasolla 25 minuuttia. Tarjoile kaura-omenapaistos kasvimaidon tai jogurtin sekä marjojen kanssa.

Katso myös: Marja-omena-kaurapaistos

Katso myös Kotiliesi.fi:  Raparpericrumble

X