
Kaura-omenapaistos
Kaura-omenapaistos on kaurapuuron, pannukakun ja omenapiirakan ihana yhdistelmä. Halutessasi voit pilkkoa taikinan päälle omenoiden sijaan päärynää, aprikoosia, luumuja tai vaikka ananasta.
Ainekset
Kaura-omenapaistos:
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 dl rusinoita
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl suolaa
- 4 dl kasvimaitoa (esim. kookosmaito, mantelimaito tai kauramaito)
- 2 kananmunaa
- 3 rkl hunajaa
- 2 pientä omenaa
Pinnalle:
- 2 dl pähkinöitä (esim. pekaani, cashew ja manteli)
- 1 dl kurpitsan- ja/tai auringonkukansiemeniä
- 4 rkl hunajaa, vaahterasiirappia tai agavesiirappia
- 2 rkl (kookos)öljyä
Vuoan voiteluun:
- öljyä
Valmistusohje
Kaura-omenapaistos tehdään helposti näin:
1. Voitele noin 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka öljyllä. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
2. Sekoita kaurahiutaleet, rusinat, vaniljasokeri, kaneli ja suola keskenään. Sekoita kasvimaito, kananmunat ja hunaja. Lisää kaurahiutaleseos ja kaada uunivuokaan.
3. Pese omenat, kuori tarvittaessa ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Levitä vuokaan.
4. Sekoita pinnalle tulevan pähkinä-siemenseoksen ainekset keskenään ja nostele omenaviipaleiden päälle.
5. Kypsennä uunin keskitasolla 25 minuuttia. Tarjoile kaura-omenapaistos kasvimaidon tai jogurtin sekä marjojen kanssa.
Katso myös: Marja-omena-kaurapaistos
Katso myös Kotiliesi.fi: Raparpericrumble
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous