Reseptit

Konvehti-suklaalevy

Itse tehty konvehti-suklaalevy on kiva ruokalahja. Pakkaa se sellofaanipussiin ja sido kauniilla narulla. Täytteitä voi varioida maun mukaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Konvehti-suklaalevy

  • 200 g tummaa leivontasuklaata
  • kourallinen pieniä vaahtokarkkeja
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 10-15 joulukonvehtia
  • 1-2 rkl nonparelleja

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa.

2. Kääntele sulan suklaan joukkoon puolet vaahtokarkeista ja karpalot.

3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun ison suklaalevyn kokoiseen vuokaan.

4. Ripottele päälle konvehdit (puolita isoimmat), loput vaahtokarkit ja nonparellit. Anna jähmettyä jääkaapissa.

5. Tarjoa konvehti-suklaalevy paloiteltuna hyvän aterian päätteeksi kahvin kera.

Katso myös: Pääsiäissuklaalevy

Katso myös Kotiliesi.fi: Pipariminttu rocky road

X