Reseptit

Kuha-sienikeitto

Kuha-sienikeitto on upea soppa. Sienet ja kuha ovat ihana makupari lempeästi kypsennettynä, jolloin maku ja rakennet tulevat parhaiten esiin.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kuha-sienikeitto

  • 1 rkl öljyä
  • 5 cm:n pala inkivääriä
  • 1 pieni fenkoli
  • 3 lehtikaalin lehteä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 l tuoreita keltavahveroita, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
  • 1/2 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 l kasvislientä
  • 300 g kuhafileetä
  • 2 vartta kevätsipulia

Valmistusohje

Kuha-sienikeitto tehdään helposti näin:

1. Hienonna inkivääri ja suikaloi fenkoli. Ruodi ja suikaloi lehtikaali. Revi sienet ja hienonna varhaissipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi tai leikkaa kuhafilee annospaloiksi.

2. Kuullota öljyssä kasvikset, valkosipuli, sienet ja mausteet. Lisää liemi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat kovan kypsiä.

3. Lisää kuhasuikaleet tai palat ja anna lämmetä hetki. Tarkista maku. Lisää varhaissipuli ja nauti.

Katso myös: Sitruunainen tattikeitto ja paahdettuja juureksia

Katso myös Kotiliesi.fi: Sienikeitto x 5: Kermainen tattikeitto, metsäsienikeitto, mustatorvisienikeitto ja muut parhaat sienikeitot

X