
Kurpitsapuuro
Kurpitsasose antaa kaurapuuroon ihanan täyteläisen maun. Tämä puuro sopii melkein vaikkapa jälkiruoaksi!
Kurpitsapuuro viimeistellään vaahterasiirappilorauksella ja rouhituilla pähkinöillä.
Ainekset
Kurpitsapuuro:
- 2,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
- 5 dl mantelimaitoa
- 1 dl kurpitsasosetta (ohje alla)
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- ripaus muskottipähkinää
- ripaus suolaa
Kurpitsasose
- 1 kg kuorittua kurpitsaa kuutioina
- 1 dl vettä
Tarjoiluun
- 1 dl rouhittuja pähkinöitä
- vaahterasiirappia
Valmistusohje
Kurpitsapuuro:
1. Mittaa kattilaan kaurahiutaleet, mantelimaito, kurpitsasose, vaniljasokeri, kaneli ja muskottipähkinä.
2. Sekoita ja kiehauta.
3. Hauduta 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
4. Jaa puuro kulhoihin ja viimeistele pähkinärouheella sekä vaahterasiirapilla.
Kurpitsasose:
1. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta.
2. Hauduta miedolla lämmöllä 20– 30 minuuttia tai kunnes kurpitsapalat ovat pehmeitä. Sekoita välillä.
3. Soseuta sauvasekoittimella.
4. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sosetta kannattaa tehdä kerralla enemmänkin ja pakastaa.
Herkuttele myös näillä puuroilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous