Reseptit

Kaneli-kauraryynipuuro ja siirappiviikunat

Supersuloinen kaurapuuro keitetään kokonaisista kaurasuurimoista.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaurasuurimopuuro:

  • 3 dl kauraryynejä- tai suurimoita
  • 1.2 l vettä (noin)
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl suolaa

pinnalle:

  • ripaus kanelisokeria

Siirappiviikunat:

  • 2 tuoretta viikunaa
  • 4 rkl vettä
  • 4 rkl ruokokide-sokeria
  • 1 tähtianis

Valmistusohje

Siirappiviikunat kruunaavat ajan kanssa haudutetun kauraryynipuuron.

1. Nosta kauraryynit edellisenä illalla kattilaan likoamaan veden kanssa.

2. Lisää aamulla joukkoon kanelitanko ja suola. Keitä puuroa hiljalleen kannen alla noin 1,5 tunnin ajan välillä sekoittaen. Nosta syrjään ja anna vetäytyä hetken.

3. Valmista siirappiviikunat. Huuhtele viikunat ja lohko. Nosta pieneen kattilaan vesi, sokeri ja tähtianis. Keitä aineksia 5 minuuttia, jotta seos muuttuu siirappimaiseksi. Poista tähtianis ja lisää kuuman liemen joukkoon viikunat ja sekoita.

4. Poista puurosta kanelitangot. Notkista tarvittaessa vedellä tai halutessasi maidolla. Annostele puuro lautasille ja ripottele pinnalle kaneli-sokeria. Tarjoile siirappiviikunoiden kera.

Lisää herkullisia puuroreseptejä:

Helppo omenainen kaurapuuro
Kuitupitoinen kolmen viljan puuro
Omenainen uunipuuro
Päivän puurostartti – mustikkainen kaura-ruispuuro

Kotiliesi.fi: ohrapuuro uunissa

X