Kaneli-kauraryynipuuro ja siirappiviikunat
Supersuloinen kaurapuuro keitetään kokonaisista kaurasuurimoista.
Ainekset
Kaurasuurimopuuro:
- 3 dl kauraryynejä- tai suurimoita
- 1.2 l vettä (noin)
- 1 kanelitanko
- 1 tl suolaa
pinnalle:
- ripaus kanelisokeria
Siirappiviikunat:
- 2 tuoretta viikunaa
- 4 rkl vettä
- 4 rkl ruokokide-sokeria
- 1 tähtianis
Valmistusohje
Siirappiviikunat kruunaavat ajan kanssa haudutetun kauraryynipuuron.
1. Nosta kauraryynit edellisenä illalla kattilaan likoamaan veden kanssa.
2. Lisää aamulla joukkoon kanelitanko ja suola. Keitä puuroa hiljalleen kannen alla noin 1,5 tunnin ajan välillä sekoittaen. Nosta syrjään ja anna vetäytyä hetken.
3. Valmista siirappiviikunat. Huuhtele viikunat ja lohko. Nosta pieneen kattilaan vesi, sokeri ja tähtianis. Keitä aineksia 5 minuuttia, jotta seos muuttuu siirappimaiseksi. Poista tähtianis ja lisää kuuman liemen joukkoon viikunat ja sekoita.
4. Poista puurosta kanelitangot. Notkista tarvittaessa vedellä tai halutessasi maidolla. Annostele puuro lautasille ja ripottele pinnalle kaneli-sokeria. Tarjoile siirappiviikunoiden kera.
Lisää herkullisia puuroreseptejä:
Helppo omenainen kaurapuuro
Kuitupitoinen kolmen viljan puuro
Omenainen uunipuuro
Päivän puurostartti – mustikkainen kaura-ruispuuro
Kotiliesi.fi: ohrapuuro uunissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous