Lihapullat ruskeassa kastikkeessa
Jauheliharuoat ovat suomalaisten suosikkiruokien kärkisijoilla. Perinteiset lihapullat tarjotaan ruskean kastikkeen kera.
Reseptit

Lihapullat ruskeassa kastikkeessa

Suola ja maustepippuri sekä paistettu sipuli ovat lapsuuden lihapullien yksinkertaisen, mutta herkullisen maun salaisuus.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 500 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl maustepippuria

Kastike

  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 2–3 dl hyvää lihalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli, ja kuullota se pehmeäksi voissa paistinpannulla. Jäähdytä.

2. Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon korppujauhot, kananmuna, kerma, suola ja maustepippuri. Lisää myös jäähtynyt sipulisilppu. Sekoita taikina tasaiseksi, vaivaa sitä muutama minuutti puuhaarukalla, ja jätä se sitten hetkeksi tekeytymään. Pyöritä taikina lihapulliksi, ja paista pullat kauniin kullanruskeiksi paistinpannulla. Laita lihapullat hetkeksi sivuun.

3. Lisää pannulle vehnäjauhot, ja ruskista niitä keskilämmöllä niin, etteivät ne pala, mutta saavat hyvin väriä. Lisää voi, anna sen sulaa, ja vispilöi sitten joukkoon lihaliemi ja kuohukerma. Kiehauta kastike ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada lihapullat kastikkeen joukkoon ja kuumenna.

4. Tarjoile  lihapullat keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.

Katso myös:
Lihapulla-minestrone, Ruoka.fi
Lihapullapasta, Ruoka.fi
Lihapulla-tortellini-keitto, Kotliesi.hi

X