
Makkarakastike
Makkarakastike on yksi arkiruoan klassikoaterioista.
Ainekset
- 1 lenkkimakkara
- 1 sipuli
- voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl lihalientä
- suolaa
- sinappia
- ketsuppia
- muutama kokonainen maustepippuri
- 1 dl kermaa
- 8persilijaa9
Valmistusohje
- Kuori ja kuutioi makkara.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista voi paistinpannussa.
- Lisää makkarakuutiot ja paista ne kauniin värisiksi.
- Ota makkarakuutiot pannusta pois.
- Lisää sipuli paistinpannuun ja kuullota sitä hetki.
- Lisää vehnäjauhot ja paista kauniin ruskeiksi.
- Lisää lihaliemi koko ajan sekoittaen.
- Mausta makkarakastike maun mukaan suolalla, sinapilla ja ketsupilla.
- Lisää maustepippurit ja hauduta kastiketta noin 15 minuuttia.
- Kumoa makkarakuutiot takaisin pannuun ja lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi.
- Voit höystää valmiin makkarakastikkeen persiljalla.
- Tarjoa makkarakastike perunamuusin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous