Reseptit

Makkarakastike

Makkarakastike on yksi arkiruoan klassikoaterioista.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 lenkkimakkara
  • 1 sipuli
  • voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl lihalientä
  • suolaa
  • sinappia
  • ketsuppia
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • 1 dl kermaa
  • 8persilijaa9

Valmistusohje

  1. Kuori ja kuutioi makkara.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Ruskista voi paistinpannussa.
  4. Lisää makkarakuutiot ja paista ne kauniin värisiksi.
  5. Ota makkarakuutiot pannusta pois.
  6. Lisää sipuli paistinpannuun ja kuullota sitä hetki.
  7. Lisää vehnäjauhot ja paista kauniin ruskeiksi.
  8. Lisää lihaliemi koko ajan sekoittaen.
  9. Mausta makkarakastike maun mukaan suolalla, sinapilla ja ketsupilla.
  10. Lisää maustepippurit ja hauduta kastiketta noin 15 minuuttia.
  11. Kumoa makkarakuutiot takaisin pannuun ja lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  12. Voit höystää valmiin makkarakastikkeen persiljalla.
  13. Tarjoa makkarakastike perunamuusin kanssa.
X