Reseptit

Linssi-broilerikeitto

8.1.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Ari Heinonen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tuoreat yritit kruunaavat tämän broilerikeiton. Nauti ruisleivän kanssa.

Ainekset

2 broilerin rintafileetä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 palsternakka
puolikas mukulaselleriä
tilkka öljyä
1 l kasvislientä
1 prk (370–390 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
3 dl punaisia linssejä
pinnalle:
tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Linssi-broilerikeitto maistuu ruisleivän kanssa.

Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi juurekset. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja jatka paistamista hetki. Lisää juurekset ja pyörittele pari minuuttia.

Lisää kasvisliemi ja tomaattimurska kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhdo linssit ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes sekä juurekset että linssit ovat kypsiä.

Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme