Reseptit

Mausteiset hillosipulit

6.8.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg helmisipuleita
kiehuvaa vettä

Liemi

2,5 dl vettä
2,5 dl sokeria
4 dl väkiviinaetikkaa
pala tuoretta inkivääriä
1 tl kokonaisia valkopippureita
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 tähtianis
muutama kokonainen neilikka

Valmistusohje

Tarjoile hillosipuleita kesäaikaan salaateissa tai grilliruoan lisukkeena, syksymmällä ne sopivat mausteeksi pataruokiin.

1. Kasta puhtaat hillosipulit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne.

2. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, etikka ja mausteet. Kiehauta ja lisää sipulit.

3. Keitä sipuleita hiljaa poreillen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Älä kuitenkaan kypsennä sipuleita liian pehmeiksi, purutuntumaa saa jäädä!

4. Lusikoi sipulit kuumina purkkiin ja kaada liemi päälle. Sulje ja säilytä viileässä.

Katso myös:

Riekkoleivät, Ruoka.fi

Parempi pippurinen pata, Ruoka.fi

Juhlava meloni-kinkkusalaatti, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *