Reseptit

Mausteiset hillosipulit

Tarjoile hillosipuleita kesäaikaan salaateissa tai grilliruoan lisukkeena, syksymmällä ne sopivat mausteeksi pataruokiin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg helmisipuleita
  • kiehuvaa vettä

Liemi

  • 2,5 dl vettä
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 tl kokonaisia maustepippureita
  • 1 tähtianis
  • muutama kokonainen neilikka

Valmistusohje

 

1. Kasta puhtaat hillosipulit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne.

2. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, etikka ja mausteet. Kiehauta ja lisää sipulit.

3. Keitä sipuleita hiljaa poreillen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Älä kuitenkaan kypsennä sipuleita liian pehmeiksi, purutuntumaa saa jäädä!

4. Lusikoi sipulit kuumina purkkiin ja kaada liemi päälle. Sulje ja säilytä viileässä.

Katso myös:

Riekkoleivät, Ruoka.fi

Parempi pippurinen pata, Ruoka.fi

Juhlava meloni-kinkkusalaatti, Kotiliesi.fi

X