mokkapalat
Kukapa ei mokkapaloista tykkäisi? Nonparellien sijaan koristeina voi käyttää myös kuivattuja tai tuoreita marjoja tai kookoslastuja.
Reseptit

Mokkapalat

Mokkapalojen kuorrutus kovettuu nopeasti, joten koristeet kannattaa ripotella pinnalle vikkelästi. Nonparellien sijaan koristeina voi käyttää myös kuivattuja tai tuoreita marjoja tai kookoslastuja.
Teksti: Ruoka.fi Kuvat: Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 150 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl maitoa

Kuorrutus

  • 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 50 g sulatettua voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Pinnalle

  • nonparelleja

Valmistusohje

1. Sulata ja jäähdytä voi tai margariini. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet: vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon.

3. Sekoita lopuksi taikinaan maito ja hieman jäähtynyt voisula. Kaada taikina uunipannulle ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä hyvin. Sekoita kuorrutus ja levitä seos kakun päälle. Ripota pinnalle koristerakeita ja leikkaa levy neliöiksi.

Pellillisen leivonnaisia teet myös näillä ohjeilla:

fiinit mokkapalat

Fiinit mokkapalat

porkkanaleivokset

Porkkanaleivokset

Mustikka-brownies

Mustikka-brownies

Kotiliesi.fi: Vaaleat mokkapalat

X