Reseptit

Fiinit mokkapalat

Parhaat eli fiinit mokkapalat eroavat perinteisestä versiosta siten, että ne saavat kaveriksi hienomman mokkakastikkeen. Nämä mokkapalat keräävät takuulla kiitosta kahvipöydässä ja katoavat ennätysvauhtia myös myyjäisten buffetista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parhaat mokkapalat, pohja:

  • 200 g voita
  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl maitoa

mokkakiisseli:

  • 2 dl kermaa
  • ½ dl hyvin vahvaa kahvia
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 keltuaista
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g huoneenlämpöistä voita

Valmistusohje

Parhaat mokkapalat kuorrutetaan tavallista hienommin mokkakiisselillä.

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi taikinaan voisula.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jos haluat korkeampia mokkapaloja, käytä pienempää reunallista uunivuokaa. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia (koko pellillinen), 20–25 minuuttia (uunivuoka).

3. Tee kiisseli pohjan jäähtyessä. Mittaa kerma, kahvi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä. Lisää vaniljasokeri ja anna kiisselin jäähtyä välillä sitä sekoitellen. Lisää pehmeä rasva pieninä nokareina sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes kuorrutus on vaaleaa ja kuohkeaa.

4. Leikkaa kakkulevy paloiksi ja päällystä mokkakiisselillä. Voit myös pursottaa kiisselin palojen päälle raidoiksi. Tarjoa fiinit ja parhaat mokkapalat hyvän kahvin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet gluteenittomat mokkapalat

X