Reseptit

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato, suomeksi väärä negroni sopii juuri silloin, kun kaipaat italialaisen aperitiivin hieman miedompana. Negroni Sbagliato ”kevennetään” proseccolla ja perinteiseen negroniin kuuluva gini jätetään kokonaan pois. Tämän drinkin on tehnyt tarinan mukaan ensi kertaa ja vahingossa baarimestari Mirko Stocchetto milanolaisbaarissa vuonna 1972, kun hän nappasi ginipullon sijaan proseccon.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Negroni Sbagliato

  • jäitä
  • 3 cl cl Camparia
  • 3 cl cl makeaa vermuttia
  • proseccoa tai muuta kuivaa kuohuviiniä

Lisäksi

  • Appelsiininkuorta tai -viipale

Valmistusohje

Negroni Sbagliato tehdään helposti näin:

1. Mittaa Campari ja makea vermutti jäillä täytettyyn kuohuviini- tai grogilasiin.

2. Kaada päälle proseccoa tai vaihtoehtoisesti jotain muuta kuivaa kuohuviiniä.

3. Koristele Negroni Sbagliato appelsiininkuorella tai -viipaleella.

Saatat pitää myös alkuperäisestä, vuonna 1919 kehitetystä Negroni-cocktailistakuohuvasta Camparista  tai Aperol spritzistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään Limoncello-spritz

X