Reseptit

Aperol spritz

Raikkaat drinkit ovat nyt muodikkaampia kuin koskaan. Aperol spritz on kesän suosikkidrinkki. Se loihditaan kolmesta raaka-aineesta: Aperolista, prosecosta ja soodavedestä. Lisäksi tarvitaan runsaasti jäitä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aperol spritz

  • 3 osaa prosecco-kuohuviiniä
  • 1 osa Aperolia
  • 1 osa soodavettä
  • 1 kpl appelsiiniviipaleita
  • runsaasti jäitä

Valmistusohje

Aperol spritz valmistuu näin helposti.

1. Kaada  lasiin ensin prosecco, sitten Aperol ja lopuksi soodavesi. Lisää appelsiiniviipaleet, runsaasti jääpaloja ja sekoitustikku.

2. Tarjoa Aperol spritz heti, jotteivät jäät ehdi sulaa ja vetistää juomaa.

Vinkki: Valmista Aperol-spritz isoon jalalliseen lasiin tai grogilasiin.

Tiesitkö? Aperol on italialainen, Padovasta peräisin oleva aperitiivi, jonka raaka-aineita ovat ainakin appelsiinit, pomeranssi, raparperi ja yrtit. Aperol sisältää noin puolet vähemmän alkoholia, kuin toinen kuuluisa katkero, Campari. Aperolin resepti on salainen. Jos pidät katkeropohjaisista juomista saatat pitää myös Campari Spritzistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat juhladrinkit

X